Nieuwe trein geplaatst op Speed Snake FREE in Fort Fun

In het Duitse pretpark Fort Fun werd de nieuwe trein geplaatst op de achtbaan Speed Snake. Deze trein werd geleverd door het bedrijf Sunkid en heeft in tegenstelling tot de oude trein geen schouderbeugels meer.

 

Bij Fort Fun is de nieuwe trein geleverd voor de Vekoma achtbaan Speed Snake. Deze trein werd gebouwd door Sunkid. Het bijzondere is dat men in de toekomst geen schouderbeugels meer zal hebben, maar een heupbeugel die het comfortgevoel moet doen verbeteren. Een ander voordeel aan de nieuwe trein is dat kinderen al vroeger een ritje kunnen maken, want de minimale grootte van 1,30 meter zal dalen tot 1,20 meter.

Omwille van de nieuwe trein is de naam van de achtbaan verandert naar Speed Snake FREE, naar het vrije gevoel dat men nu zou hebben tijdens een ritje.

 

Speed Snake werd geopend in 1982 onder de naam Wirbelwind. Toen had de achtbaan nog een originele Arrow trein. In 2010 werd een tweedehands treintje uit Wiener Prater geplaatst op de baan en veranderde de naam naar Speed Snake. Dit jaar kreeg de baan dan weer een treintje van Sunkid Heeghe, waardoor de naam opnieuw veranderde naar Speed Snake FREE.

 

 

Foto’s: Fort Fun