De metamorfose van Tornado is gestart in Avonturenpark Hellendoorn

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn geeft haar iconische loopingachtbaan Tornado deze winter een grondige opknapbeurt. Naast een nieuwe naam, nieuw thema en een nieuwe trein zijn er nu ook foto’s opgedoken dat de baan een nieuwe kleur krijgt.

 

Eerder dit jaar maakte het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn bekend dat ze haar iconische achtbaan Tornado grondig onder handen gaat nemen. Na 30 jaar krijgt de gele Vekoma-achtbaan deze winter een grote opknapbeurt, inclusief een metamorfose van het omliggende gebied en thema. Op foto’s van fansite Themepark View is te zien dat ook de achtbaan zelf een volledig nieuwe kleur krijgt. De iconsche gele kleur moet plaats ruimen voor oranje.

 

Nieuwe trein

Naast een nieuwe kleur, nieuw thema en een nieuwe naam, krijgt Tornado ook een gloednieuwe trein met heupbeugels waar je meer vrijheid in hebt dan bij de klassieke schouderbeugels. De nieuwe trein wordt geleverd door het Duitse Sunkid Heege dat eerder ook al treinen leverde voor onder andere Fort Fun (SpeedSnake FREE) en Conny-Land (Cobra).

Tornado werd in 1990 gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en haalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee identieke klonen zijn vandaag de dag nog te vinden in het Noorse TusenFryd (Loopen) en in het Japanse Tokyo SummerLand (Tornado).

 

 

Bron en foto’s: tpview.nl