Conny-Land voorziet achtbaan Cobra van een nieuwe trein

Het Zwitserse park Conny-Land heeft in 2020 haar spectaculaire achtbaan Cobra voorzien van een grote nieuwigheid. De oude trein werd vervangen door een nieuw exemplaar waarin passagiers nu ook de rit in de tegenovergestelde richting kunnen beleven.

 

Cobra was al langer een bijzondere achtbaan uit de stallen van PAX Company. Deze Shuttle Coaster werd geopend in 2010 en neemt je mee voor een rit die zowel voor- als achterwaarts gaat. Cobra is 42 meter hoog en 215 meter lang. De baan heeft een topsnelheid van 85 km/u. De attractie heeft één looping en aan het einde van de baan blijven waaghalzen enkele seconden ondersteboven hangen.

Dit seizoen zullen bezoekers een nieuwe ervaring kunnen opdoen in deze attractie. Door de komst van een nieuwe trein zitten passagiers niet langer per twee in een gondel. Nu zitten ze over elkaar en met vier personen in één gondel. De kijkrichting van de passagiers is dus telkens anders. De nieuwe trein werd begin dit seizoen geleverd door het Duitse bedrijf Sunkid Heeghe.

 

Deze nieuwe trein is inmiddels al het derde exemplaar dat over deze baan scheurt. De originele trein van dit gevaarte werd in 2018 al eens vervangen. Het was eveneens het bedrijf Sunkid Heeghe dat de tweede trein toen mocht leveren.

Hoe een ritje in de nieuwe tegenovergestelde richting verloopt zie je hieronder.

 

Bron: Facebook Achterbahn-Fans Deutschland