Motiongate opent twee achtbanen bestemd voor Six Flags Dubai

Het themapark Motiongate gaat in 2022 een zesde en zevende achtbaan openen. Beide achtbanen werden eigenlijk gebouwd voor het geannuleerde project Six Flags Dubai. Eerder gingen ook al twee andere achtbanen van Six Flags Dubai naar het Bollywood themapark.

 

Motiongate, gelegen in het Emiraat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, opende de deuren op 16 december 2016. Tegen 20 oktober 2017 waren alle 5 de achtbanen geopend. Nu heeft het pretpark aangekondigd twee nieuwe achtbanen te openen tegen 2022. Het gaat om rollercoasters die beide bestemd waren voor het geannuleerde project Six Flags Dubai.

De spectaculairste achtbaan wordt een 4D Free Spin rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. Deze achtbaan van 36,6 meter hoog kan je het best vergelijken met een soort knikkerbaan. De karretjes gaan in een zigzagparcours naar beneden en maken daarbij meerdere tuimelingen om hun as. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 61,2 km/u en het parcours is 310,6 meter lang. Het model werd voor het eerst gebouwd in 2015 als Batman The Ride in Six Flags Fiesta Texas. Ondertussen zijn er al 8 in werking en zijn er nog 3 in aanbouw.

De tweede nieuwe achtbaan wordt een Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Maurer Rides. Dit type kennen we onder andere van Naga Bay in het Belgische pretpark Bobbejaanland en de Winja’s in het Duitse pretpark Phantasialand. Het exemplaar van Motiongate wordt er eveneens één die op maat zal gemaakt zijn van het park.

 

Six Flags Dubai:

Six Flags Dubai was een gepland themapark in ontwikkeling gelegen in het Emiraat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het park werd ontwikkeld door DXB Entertainments, onder licentie van het wel gekende Six Flags. De opening van het park stond gepland voor november 2011, maar Six Flags beëindigde de overeenkomst in 2010 nadat Tatweer er niet in slaagde Six Flags tijdig te betalen.

Verschillende jaren later probeerde men een tweede poging te doen om Six Flags Dubai te bouwen en deze keer zou het pretpark in 2019, in de buurt van het Lapita Hotel moeten openen. Het zou deel gaan uitmaken van Riverland Dubai in Dubai Parks and Resorts. Daar zijn ook andere pretparken gelegen zoals Motiongate, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai. Het park zou worden opgedeeld in zes themagebieden en zou 27 verschillende attracties gaan bevatten, waaronder zes achtbanen. Op 25 april 2019 maakte DXB Entertainments bekend dat het project werd geannuleerd.

Naast de eerder genoemde rollercoasters van Six Flags Dubai, die nu zullen worden opgebouwd in Motiongate, vonden eerder ook al twee andere rollercoasters van Six Flags Dubai een nieuwe thuis. Bollywood Parks Dubai nam de twee achtbanen over. Het gaat hier om een PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides, dat we kennen van Pulsar in Walibi Belgium. De andere achtbaan wordt een houten achtbaan met stalen supports die momenteel wordt opgebouwd in Bollywood Parks Dubai. Beide achtbanen moeten openen in 2021.

 

Bron: rcdb