Bollywood Parks Dubai gaat Pulsar kloon bouwen

Bollywood Parks Dubai zal dit jaar uitpakken met een eerste achtbaan. Deze achtbaan zal de Walibi Belgium fans zeker bekend voorkomen, want het wordt namelijk een kloon van Pulsar. Bollywood Parks Dubai is een onderdeel van Dubai Parks & Resort, waar ook een Legoland en -waterpark gelegen zijn en het Motiongate park.

 

In 2016 opende in Dubai het eerste pretpark dat volledig in het teken staat van Bollywood, de Indische tegenhanger van Hollywood. Dit park bood al een hele waaier aan attracties aan die in het teken staan van deze films en het land India. Dit jaar krijgt het park haar eerste achtbaan.

De allereerste achtbaan van Bollywood Parks Dubai wordt dus een zogenaamde PowerSplash, gebouwd door Mack Rides. Een attractie die snel aan populariteit wint want na Pulsar in 2016 zijn er nu al meerdere nieuwe in opbouw of aangekondigd.

De achtbaan zal een onderdeel uitmaken van een grote uitbreiding in het Noordwesten van het park.

 

PowerSplash

De rit van de PowerSplash start met een achterwaartse lancering aan een snelheid van 35 km/u, de boot/trein komt tot stilstand op een spike op 25 meter hoogte. Daarna valt deze weer naar beneden gevolgd door een tweede lancering. Deze keer worden de bezoekers voorwaarts gelanceerd aan een snelheid van 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter. De boot komt opnieuw tot stiltand en nu maken de inzittende een achterwaartse verticale val.

Vervolgens komt de boot opnieuw over de lanceerstrook en volgt de derde en laatste lancering. Bij deze achterwaartse lancering wordt er een snelheid bereikt van 101 km/u en tot een hoogte van 45 meter. De rit sluit af met een grote voorwaartse verticale drop die eindigt met een grote natte splash.

 

Dubai Parks & Resort

Bollywood Parks Dubai opende in 2016 als onderdeel van het Dubai Parks & Resort. Het park staat in het teken van de Indische filmindustrie. Naast dit park kun je in het resort ook nog drie andere parken terug vinden met Legoland Dubai, Legoland Water Park Dubai en Motiongate. De Legolandparken worden uitgebaat door de Britse pretparkengroep Merlin Entertainments en Motiongate en Bollywood Parks Dubai wordt dan weer uitgebaat door de Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reunidos, die ook Bobbejaanland, Slagharen en Movie Park Germany in bezit heeft.

 

 

Bron: RCDB