Bollywood Parks Dubai krijgt houten achtbaan

Het Bollywood Parks Dubai themapark is volop bezig met de bouw van een houten achtbaan, dit werd ontdekt op enkele foto’s die een fan kon maken. Deze achtbaan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, dat bij ons bekend staat van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne en Troy in Toverland.

 

Een aandachtige fan kon onlangs enkele foto’s van een houten achtbaan maken die gebouwd wordt in Bollywood Parks Dubai. Deze houten achtbaan wordt gebouwd door Great Coasters International en was oorspronkelijk bedoeld voor het Six Flags park, waarvan de bouw wel begon, maar het project later stilgelegd werd. Veel is er nog niet geweten over de statistieken, maar er werd destijds wel verteld dat men het airtime record wou verbreken.

 

Six Flags Dubai

Six Flags Dubai zou een nieuw themapark worden in Dubai. Het park werd ontwikkeld door DXB Entertainments, onder licentie van Six Flags. Oorspronkelijk zou dit park openen in 2011, maar in 2010 verbrak Six Flags de overeenkomst aangezien de nodige betalingen niet voldaan werden. Enkele jaren later werd er nieuw leven in het project geblazen, gingen er zelf werkzaamheden van start en werd de opening gepland voor 2019. Maar ook dat liep opnieuw mis. Het park zou uit zes themadelen bestaan, die geïnspireerd zijn op de andere Six Flags parken. In het park zouden zes achtbanen komen, een daarvan de houten achtbaan die nu in het Bollywood Park gebouwd wordt.  Een andere achtbaan die normaal in het park zou komen is een Mack Rides Power Splash. Ook deze achtbaan zal geopend worden in het Bollywood Parks Dubai park. Hoe ver deze bouw gevorderd is weten we niet precies, de geplande opening zou nog dit jaar plaatsvinden.

 

 

Bron:VHCoasters

Foto’s: Carter Blanchard – Coasterhub.com