Belgische pretparken moeten onmiddellijk opnieuw dicht

Het Belgisch overlegcomité heeft vandaag beslist om de pretparken opnieuw te sluiten. De nieuwe maatregelen treden onmiddellijk in werking. Een pretparkbezoek dit weekend zit er dus niet meer in.

 

De coronacrisis slaat weer hard toe in ons land. Wegens verdere stijging van het aantal besmettingen zag het Belgische overlegcomité geen andere uitweg meer dan nieuwe maatregelen te treffen. Eén daarvan betekent de sluiting van de pretparken. Alle pretparken gaan meteen dicht.

 

Dierentuinen hebben – in tegenstelling tot in Nederland – een apart statuut. Zij mogen open blijven. Enkel de binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld aquaria, moeten gesloten blijven. Ook waterparken mogen open blijven. Alle maatregelen blijven gelden tot minstens 19 november. Voor de meeste parken betekent dit het einde van het pretparkseizoen.