Onderdelen nieuwe achtbaan gespot bij Kings Dominion

Nadat het Amerikaanse Kings Dominion eerder dit jaar afscheid nam van haar thrillride The Crypt, doken enkele geruchten op voor een mogelijke vervanger: een 4D Free Spin attractie. Nieuw bewijsmateriaal, in de vorm van attractieonderdelen, zijn nu aangetroffen bij het attractiepark.

 

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion is de laatste jaren op sloopjacht door het park. Na de plotse sluiting en verwijdering van haar unieke gelanceerde hangende achtbaan Volcano in 2019, werd in februari van dit jaar bekend dat een tweede thrillride: The Crypt, voorgoed zou sluiten. The Crypt was een zogenaamde Suspended Top Spin van de Duitse fabrikant Huss. Meteen begon de geruchtenmolen te draaien voor een mogelijke vervanger van The Crypt.

Eén van de meest genoemde attractietypes was een 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei. Door haar compacte aard, zou deze perfect passen op de plek waar de Top Spin vroeger te vinden was. Eerder deze week postte fansite Kings Dominion Fanatics de verlossende foto op haar social media: de eerste attractieonderdelen zijn gespot bij het park. En gebaseerd op het type achtbaanrails te zien op de foto, valt inderdaad te concluderen dat het om een 4D Free Spin attractie gaat.

 

4D Free Spin

Een 4D Free Spin is een compact achtbaanmodel waarbij de zitjes van de achtbaantrein ook nog om hun horizontale as kunnen roteren, waardoor bezoekers verschillende keren over de kop kunnen gaan. De term Free Spin in het attractietype wijst op het feit dat de bezetting van de achtbaantrein tot andere rotaties kan leiden, geen enkele rit is dus identiek. Kings Dominion is niet het enige Amerikaanse park dat wil uitpakken met zo’n soort attractie. Ook Adventureland plant om een soortgelijke achtbaan te openen in 2021.

 

Bron en foto: Kings Dominion Fanatics