Kings Dominion sluit unieke achtbaan Volcano, The Blast Coaster

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion heeft besloten haar unieke achtbaan Volcano, The Blast Coaster voorgoed te sluiten. Deze achtbaan stond sinds 1998 in het park, maar was de laatste tijd niet meer operationeel. 

 

Wie vanaf dit seizoen Kings Dominion, gelegen in de Amerikaanse staat Virginia, bezoekt, zal het zonder Volcano, The Blast Coaster moeten stellen. Deze gelanceerde, hangende achtbaan kampte al geruime tijd met technische problemen. Hierdoor heeft het park besloten de achtbaan uit haar aanbod te verwijderen.

Het park laat in een verklaring weten de het geen makkelijke beslissing was de baan te sluiten: “We weten dat mensen dol zijn op deze unieke achtbaan. Na verloop van tijd is het echter bijna onmogelijk geworden om aan de hoge normen van betrouwbaarheid en tevredenheid van onze gasten te voldoen en daarom moesten we deze moeilijke beslissing nemen. We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die hinder ondervindt van de sluiting. We hopen echter dat u zult begrijpen dat dit is gedaan om de bezoekerservaring hier bij Kings Dominion te verbeteren.”

Het is bijzonder jammer dat een unieke achtbaan gesloten wordt. Volcano, The Blast Coaster was namelijk de enige gelanceerde hangende achtbaan met gesloten parcours ter wereld. De achtbaan, die opende in 1998, werd ontworpen door Werner Stengel en gebouwd door Intamin Amusement Rides.  

 

 

Tijdens een ritje werd je tot tweemaal toe gelanceerd. De topsnelheid die hierbij behaald werd was 112,7 km/h. De lengte van de baan bedroeg 840 meter en de hoogte 47 meter. Tijdens de rit ging je doorheen vier inversies, drie heartline rolls en een roll out.

 

Bron en foto Kings Dominion