Fotoalbums: Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar en Churpfalzpark

Churpfalzpark – juni 2020

 

Op een regenachtige maandagochtend stonden Themeparkfreaks Sven en Jasper aan de poort van een uitgestorven Churpfalzpark. Alle tijd om op hun eentje het volledige park te verkennen en vast te leggen op de gevoelige plaat.

Het Zuid-Duitse Churpfalzpark zet zichzelf in de markt als een combinatie van attractiepark en bloementuinen, wat overigens een perfecte omschrijving was. Naast een standaard Butterfly zijn er ook een SBF Visa Spinning Coaster en Zierer Tivoli Small te vinden, die overigens een serieus aantal rondes reden bij ons bezoek. Ook al is het attractiegedeelte van het park op sommige plekken flink verouderd, staan er nog wel een aantal leuke attracties, met als onverwachte topper de Rafting waterbaan in het grote fort in het midden van het park. En tijdens een bezoek aan Churpfalzpark kon een wandeling door de prachtige bloementuin uiteraard ook niet ontbreken.

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar – juni 2020

 

Alpine Coasters zijn dagelijkse kost in het Duitse berglandschap, maar ooit al een unieke Zierer achtbaan op een groene bergflank gezien? Themeparkfreaks Sven en Jasper trokken naar het Zuid-Duitse Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar om onder andere die unieke achtbaancredit te scoren.

Door het regenweer in de voormiddag, werden we in de namiddag begroet door mystieke taferelen met laaghangende wolken boven de beboste bergflanken. De perfecte setting om twee credits te scoren. Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar heeft niet enkel een leuke Alpine Coaster in de aanbieding, maar daarnaast is er ook de unieke Zierer-achtbaan Da Voglwuide Sepp te vinden. Met mooi gethematiseerde treinen, leuke bochtjes en G-krachten in combinatie met de prachtige setting, is het zeker de moeite waard. De bobslee was jammer genoeg gesloten wegens de regen. Ook kan je volledig rond het gebied van de drie grote attracties wandelen/klimmen om de natuurlijke omgeving volledig op te nemen.