Adventureland opent nieuwe 4D Free Spin in 2021

Het Amerikaanse Adventureland pakt komend jaar uit met een nieuwe achtbaan. De recentelijk gesloten Dragon wordt vervangen door een gloednieuwe 4D Free Spin attractie genaamd Dragon Slayer, geleverd door de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei.

 

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Adventureland, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa, voorgoed afscheid heeft genomen van haar looping coaster Dragon. Ook werd er meteen gehint naar een mogelijke nieuwe attractie die haar plek ging innemen. Een paar dagen geleden kwam Adventureland met het verlossende bericht dat de vervanger voor Dragon een 4D Free Spin achtbaan wordt met de naam Dragon Slayer.

 

De 4D Free Spin is een achtbaantype van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei waarvan reeds acht identieke klonen ter wereld te vinden zijn, met een negende aangepaste variant in opbouw. Ook al heeft het park geen verdere details vrijgegeven, is de kans reëel dat het ook hier om het model “110” gaat dat in 2015 werd geïntroduceerd met Batman The Ride in Six Flags Fiesta Texas. De achtbaan is 36,6 meter hoog, heeft een lengte van 310,6 meter en een maximale snelheid van 61,2 km/h. Metalen vinnen op de baan zorgen ervoor dat de inzittenden over de kop gaan.

 

Dragon

Dragon Slayer is de vervanger van de looping coaster Dragon die tot het einde van 2019 in het park te vinden was. Dragon was een creatie van de Amerikaanse fabrikant Hopkins uit 1990 en bevatte twee iconische verticale loopings langs de waterlijn. De achtbaan was 685,8 meter lang, 27,4 meter hoog en behaalde een snelheid van 89 km/h. Een specifieke openingsdatum voor zijn vervanger is nog niet gecommuniceerd.

 

Bron: Adventureland, rcdb.com