Rapid river Dolina Jagi geopend in Legendia

Het Poolse pretpark heeft haar gloednieuwe rapid river geopend! Het gaat om zogenaamde ronde bootjes attractie die de naam Dolina Jagi heeft gekregen. Het is de Duitse fabrikant Hafema die instond voor de bouw van de rapid river.

 

Het Poolse themapark Legendia heeft er weer een belangrijke attractie bij. Dolina Jagi is een rapid river met wilde golven en verschillende effecten. Deze attractie werd gebouwd door de Duitse fabrikant Hafema, die bekend staat voor de bouw van dergelijke attracties. Het bedrijf bouwde onder andere El Rio in Bobbejaanland, Djengu River in Toverland en River Quest in Phantasialand.

Ondertussen werd de nieuwe attractie geopend voor het publiek. Hiermee is het de tweede grote waterattractie van het park, na de splash boten van Diamond River. Dolina Jagi is gelegen tussen de dubbele looping achtbaan Diabelska Pętla en de sensationele achtbaan Lech Coaster.

 

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko, wat de volledige naam van het park is, werd bekend bij het grote publiek toen ze in 2017 de spectaculaire Lech Coaster bouwde. De achtbaan werd gemaakt door Vekoma en geeft een enorme pittige rit weg. De rollercoaster is 40 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt. Op het 908 meter lange parcours wisselen de spectaculaire elementen elkaar af met verschillende snelle richting wissels, airtime momenten en drie inversies. Dit alles werd gestopt in een mooi themagebied met als kers op de taart een gigantische arend.

 

Naast de nieuwe achtbaan, die een investering was van 4,36 miljoen euro, investeerde het park ook in een nieuwe darkride dat een samenwerking was tussen Alterface en Jora Vision. Bazyliszek is gebouwd met de modernste technologieën en is een unieke ervaring geworden. Daarnaast werd het volledige park de afgelopen jaren volledig gethematiseerd door Jora Vision en op deze manier in een compleet nieuw jasje gestopt.

 

Video: Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko