Alterface en Jora Vision bouwen interactieve darkride voor Legendia

Alterface en Jora Vision, bedrijven gespecialiseerd in interactieve attracties en ontwerpen van parken, werken samen om een moderne darkride te bouwen voor het Poolse park Legendia. De nieuwe attractie is een onderdeel van de rebranding die Legendia (vroeger Śląskie Wesołe Miasteczko) doorvoert. Bazyliszek wordt een unieke ervaring met de modernste darkride technologie.

 

Het Poolse pretpark Legendia opent volgend jaar een unieke Darkride met Bazyliszek. Deze wordt gebouwd door Alterface en Jora Vision, die een samenwerking aangingen voor dit project. Alterface zorgt voor het technologische gedeelte van de attractie. Ze gebruiken hiervoor de modernste technologieën zoals videomapping. Jora Vision zorgt voor de aankleding.

Ben Cornet, oprichter en CEO van Alterface vertelt dat men een uniek verhaal ontwerpt voor de attractie. Dit verhaal zal gebaseerd zijn op Poolse legendes. De folkloristische achtergrond zorgt er voor dat de bezoekers een geweldige ervaring beleven.

Robin van der Want, Project Development Director bij Jora Vision vertelt nog dat Legendia volop bezig is met het uitwerken van een masterplan dat Jora Vision maakte. Meerdere attracties worden hierbij verplaatst binnen het park en nieuwe worden toegevoegd. Een van die nieuwe attracties is de achtbaan Lech coaster.

In de darkride zullen de gasten een specifieke taak opgelegd krijgen in de wachtrij en de voorshow om uiteindelijk aan boord te gaan van een voertuig waarmee zee en spannend reis maken doorheen de magische wouden van polen. Bomen en planten zullen tot leven komen en allerlei verschillende vormen aannemen.

 

Bron en foto’s: Jora Vision