Vrijevaltoren opgebouwd in Skyline Park

Naast de nieuwe vaste attracties die het park eerder al aankondigde, krijgt het Duitse pretpark Skyline Park dit jaar nog een andere tijdelijke nieuwe attractie. Het gaat om een vrijevaltoren van 80 meter hoog die het park in huis haalt om een bevriende kermisfamilie te helpen in moeilijke tijden.

 

Ook Skyline Park laat zich langs haar goede kant zien. Het Duitse pretpark maakte vorige maand bekend dat het deze zomer onderdak zal bieden aan een kermisattractie. Het gaat om Skyfall, een 80 meter hoge vrijevaltoren van de Duitse exploitant Goetzke die onder andere elk jaar terug te vinden is op Oktoberfest.

Skyfall werd gebouwd in 2013 door de Oostenrijkse/Australische fabrikant Funtime. De attractie heeft een oppervlakte van 23 op 23 meter en is 80 meter hoog met een valhoogte van ongeveer 70 meter. Gedurende een rit kunnen er 24 personen tegelijkertijd plaatsnemen in de vrijevaltoren.

 

Skyfall wordt een extra te betalen attractie, maar krijgt een erg voordelige prijs want elk ritje zal slechts 3 euro kosten, veel minder dan dat er normaal gevraagd wordt op de kermissen. Ondertussen kwamen ook de attractieonderdelen aan in het park en werd de attractie al volledig opgebouwd.

Hoogste starflyer ter wereld:

Bij Skyline Park zoeken ze dit jaar echt de hoogste op want er komt ook nog een gloednieuwe starflyer in het park die alle records zal verbreken. Dit type attractie kan je het best vergelijken met een zeer uit de kluiten gewassen zweefmolen die je heel wat meters omhoog tilt. Het exemplaar dat Skyline Park dit jaar zal openen krijgt een hoogte van maar liefst 142 meter. Hiermee wordt het de hoogste in de wereld!

De bouw van het project kan je hier volgen.

 

Foto’s: Skyfans.de