Laatste themadeel op spectaculaire wijze geplaatst bij Poolse achtbaan

Vorig jaar opende het Poolse pretpark Legendia haar achtbaan Lech Coaster, een creatie van Vekoma. Deze achtbaan is veertig meter hoog en gaat driemaal overkop. Onlangs werd het laatste themadeel van de achtbaan geplaatst. Dit gebeurde met behulp van een helikopter.

 

Het Poolse pretpark Legendia onderging de laatste jaren een ware gedaanteverandering. Oude attracties kregen een nieuw thema en ondergingen een naamsverandering. Ook het park kreeg een nieuwe naam. Een van de grootste nieuwigheden in het park was de achtbaan Lech Coaster.

De Lech Coaster is maar liefst 40 meter hoog en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit op de rollercoaster van 908 meter lang zullen bezoekers drie keer overkop gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro. De Nederlandse fabrikant Vekoma stond in voor de bouw van de achtbaan.

 

 

Onlangs werd de final touch toegevoegd aan de achtbaan. Een grote vogel werd geplaatst op de rotsen bij de achtbaan. Dit themastuk kon niet zomaar geplaats worden met een kraan, daarom huurde het park een helikopter in.

 

 

Bazyliszek

Nieuw dit jaar wordt de interactieve darkride Bazyliszek. Deze werd gebouwd door Alterface en Jora Vision, die een samenwerking aangingen voor dit project. Alterface zorgde voor het technologische gedeelte van de attractie. Ze gebruiken hiervoor moderne technologieën, zoals videomapping. Jora Vision zorgt voor de aankleding.

In de wachtrij en voorshow van de darkride zullen de gasten een specifieke taak opgelegd krijgen, om uiteindelijk aan boord te gaan van een voertuig waarmee ze een spannende reis maken doorheen de magische wouden van Polen. Bomen en planten zullen tot leven komen en allerlei verschillende vormen aannemen. Om de obstakels te overwinnen moeten ze gebruikmaken van laserpistolen.

 

 

Bron en foto: Legendia