UK Trip 2019: Dag 1 – Credit hunting in 5 parken

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Vandaag nemen we jullie mee naar de eerste dag van de trip. Hier stonden 3 parkjes gepland en een heleboel extra credits. Uiteindelijk slaagden we erin om tijdens deze dag maar liefst 5 pretparken te bezoeken. We begonnen in Dreamland bij Margate. Daarna reden we door naar Fantasy Island in Canvey Island. Dit kleinschalig pretparkje mag niet verward worden met het veel grotere Fantasy Island in Ingoldmells (Lincolnshire). Daarna stond het belangrijkste park van de dag op het programma met Adventure Island, gevolgd door het kleine pierparkje Pavilon Fun Park en het pierpark Clacton Pier. Dit alles was goed voor in totaal 12 nieuwe rollercoasters op onze creditlijst.

 

Dreamland:

Dreamland Margate is een Engels amusementspark, gelegen aan de kust van Margate, waar bezoekers zich op een traditionele Engelse kermis wanen. De site van het park werd voor het eerst gebruikt voor kermisattracties in 1880, hoewel de naam “Dreamland” pas in 1920 werd gebruikt toen de houten achtbaan Scenic Railway er werd geopend. De achtbaan raakte flink beschadigd in 2008 door een hevige brand. Er bleef haast niets meer over van deze attractie. Het park besloot om toch een heropbouw te voorzien van dit icoon. In 2015 heropende de baan opnieuw voor het publiek.

 

Fantasy Island:

Er zijn minstens 5 pretparken in de wereld die de naam Fantasy Island dragen en daarvan liggen er 2 in Engeland. Dat er verwarring ontstaat bij de fans wanneer we vertellen dat we naar Fantasy Island zijn geweest, is begrijpelijk. Vooral omdat het grote Fantasy Island park in Ingoldmells (Lincolnshire) vele malen bekender is dan dit park in Canvey Island (Essex).

Bij dit parkje betaal je per attractie. Erg groot is het alvast niet. Momenteel staat er maar één rollercoaster in het park. Toevallig kwam het dan ook net zo uit dat deze achtbaan de 800ste credit werd van Jonathan.

De achtbaan heeft de naam Dragon. Ze werd gebouwd door de Tsjechische fabrikant Fun Rides Tech en het parcours is in de vorm van een ovaal. De baan is voorzien van een krachtige bandenlancering in het station die de trein over het volledige parcours lanceert. Een rollercoaster dus om ‘u’ tegen te zeggen!

Adventure Island:

Adventure Island is een Engels pretpark met gratis toegang in Southend-on-Sea. De locatie van het pretpark grenst aan het noordelijke uiteinde van de Southend Pier. Het pretpark bestaat al sinds 1976 en het stond toen bekend als Peter Pan’s Playground en later nog als Peter Pan’s Adventure Island. Het park bevat tweeëndertig attracties, waaronder maar liefst vijf achtbanen! De eyecatcher van het park is ongetwijfeld Rage. Deze achtbaan komt uit de stallen van Gerstlauer en is van het type Euro-Fighter. Dit type achtbaan kennen wij beter van de Typhoon in Bobbejaanland, maar dan met een andere lay-out.

 

Pavilon Fun Park:

Dit kleine Engelse pretparkje in Clacton-on-Sea kent gratis toegang en ligt op een steenworp van het (misschien net iets bekendere) park Clacton Pier. Er is één achtbaan aanwezig in Pavillion Fun Park. We hebben het over Gold Mine, een achtbaan die bestaat uit een 8-figuur van het merk SBF-Visa Group. Het park herbergt ook nog een handvol andere attracties voor voornamelijk kinderen, zoals een mini-golf, botsautootjes, een kanorivier en een grote waterspeelplaats.

 

Clacton Pier:

Clacton Pier is een pier gelegen in de badplaats Clacton-on-Sea, in Engeland. De pier kent een rijke geschiedenis. In 1893 was Clacton een bijzonder populaire bestemming geworden voor dagtoeristen. De pier werd toen verlengd tot 360 meter en er werden entertainmentfaciliteiten toegevoegd, waaronder een paviljoen en een wachtkamer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de pier doorbroken om te voorkomen dat deze als aanlegsteiger werd gebruikt. Een drijvende Duitse mijn veroorzaakte ook aanzienlijke schade. Na meerdere restauraties en onderhoudsbeurten ziet de pier eruit zoals we die vandaag kennen. Tijdens ons bezoekje stond de achtbaan Stellas Revenge er nog opgesteld. Deze achtbaan werd inmiddels weggehaald en zal in 2020 nog vervangen worden door een ander Zyklon-model van Pinfari.