Clacton Pier opent nieuwe achtbaan in 2020

Het Britse pierpark Clacton Pier opent volgend jaar een nieuwe achtbaan. Het park wist een tweedehandsexemplaar op de kop te tikken uit Codona’s Amusement Park. Momenteel wordt de baan in het oude park afgebroken om nadien haar nieuwe plekje in te nemen.

 

Het Engelse pretpark Clacton Pier gooide afgelopen seizoen een van de gebouwen plat die naast de pier gelegen was. Het Queen Mary-gebouw moest plaatsmaken voor toekomstige uitbreidingen. Een van de uitbreidingen ligt ondertussen al te wachten om opgebouwd te worden, een andere is onderweg naar het park.

De eerste nieuwe attractie wordt een log flume, die het park overkocht van een Schots park. De andere nieuwigheid wordt een achtbaan. Ook deze achtbaan werd overgekocht van het Schotse pretpark Codona’s Amusement Park. De achtbaan ging hier van 2002 tot 2019 door het leven als Looping Star.

Laat u niet door de naam verwarren, het gaat niet over een baan van de legendarische bouwer Schwarzkopf, maar wel om een exemplaar van de Italiaanse fabrikant Pinfari. De achtbaan is van het type Zyklon, waarvan Clacton Pier al een exemplaar aanbiedt met Stella’s Revenge. Echter, de nieuwe achtbaan heeft een looping in haar lay-out, wat toch weer een nieuwe ervaring met zich mee zal brengen.

 

 

Hoe de nieuwe baan zal heten is momenteel nog niet bekend, wel dat ze momenteel verscheept wordt.

 

Bron en foto’s: JK Crane Hire