Bouwwerkzaamheden nieuwe achtbaan Wiener Prater gaan de hoogte in

De bouwwerken voor de tweede nieuwe achtbaan, die het Oostenrijkse Wiener Prater dit jaar zal openen, is twee dagen na de komst van de eerste trackdelen al meteen de hoogte ingegaan. Daarnaast werd er ondertussen bekendgemaakt dat het de snelste, hoogste en langste Bobsled Coaster ter wereld wordt.

 

Meteen na het aankomen van de eerste trackdelen voor de tweede nieuwe achtbaan in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, zijn de bouwwerkzaamheden de hoogte in gegaan. Dat is te zien op foto’s die verschenen op de Facebookpagina van The Red Coaster Channel. Het gaat over een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer met een rode track.

Ondertussen werden ook de statistieken van de rollercoaster bekendgemaakt. De achtbaan zal een snelheid krijgen van 60 km/u en 24 meter hoog worden. Daarnaast krijgt de achtbaan een steile kettinglift en een parcours van in totaal 610 meter. Hiermee is het zowel de snelste, hoogste en langste Bobsled Coaster ooit gebouwd en snoept het de records af van Tiki Waka in Walibi Belgium. De bouwwerken aan de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

Twee nieuwe achtbanen:

Vorig jaar konden we jullie al de primeur bezorgen dat het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater maar liefst twee nieuwe achtbanen zal openen in 2020. In november gingen de bouwwerkzaamheden van start voor een Roller Ball-rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland. Ondertussen werden de testritten al voltooid. Deze speciale achtbaan is 28,5 meter hoog.

Met de komst van de twee nieuwe achtbanen komt het totale aantal rollercoasters van het park op 14 te staan. Dit is evenveel als het Duitse pretpark Europa-Park en het tweede meeste aantal achtbanen in een Europees pretpark. Enkel het Poolse Energylandia heeft nog meer achtbanen in haar park staan. Daar zijn er nu al 15 in werking en er zijn momenteel 3 andere achtbanen in opbouw die respectievelijk in 2020 en 2021 moeten openen.

 

Dr. Archibald Master of Time:

Nog een nieuwe attractie voor 2020 is Dr. Archibald Master of Time. Dit is een gigantische Virtual Reality-attractie die normaal rondreist op de Duitse kermissen met de exploitant Greier. Dr. Archibald Master of Time zal in 2020 een seizoen lang terug te vinden zijn in het Oostenrijkse pretpark. Daarna keert de attractie terug naar de Duitse kermissen.

 

Foto’s: The Red Coaster Channel