Trackdelen voor derde nieuwe achtbaan aangekomen in Wiener Prater

In Wiener Prater zijn ondertussen de eerste trackdelen aangekomen voor alweer een achtbaan. Het gaat om de 3de nieuwe rollercoaster van 2020 en de 4de nieuwe attractie voor dit jaar.

 

Sinds 2016 heeft het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater de gewoonte om elk jaar een gigantische tijdelijke blikvanger van formaat naar haar park te halen. Het was Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die vijf maal overkop gaat, die in 2016 de spits mocht afbijten.

Een jaar later in 2017 was het de beurt aan een andere klepper van formaat, namelijk Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. In 2018 kwam Olympia Looping na een jaartje afwezigheid opnieuw naar het Oostenrijkse pretpark. In 2019 was het de beurt aan de tweede grootste mobiele achtbaan ter wereld, namelijk Teststrecke die twee keer overkop gaat tijdens de rit en die ondertussen verdwenen is naar het verre Saudi-Arabië.

 

Euro Coaster:

Ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen van de Euro Coaster, dit is een hangende achtbaan van de Nederlandse exploitant Buwalda. De rollercoaster werd gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon in 2001. Euro Coaster is van het type Gliding Coaster, wat wil zeggen dat het eigenlijk een omgekeerde wilde muis achtbaan is waarbij de karretjes onderaan de track hangen. De rollercoaster behaalt een snelheid van 60 km/u en is 15 meter hoog, de lengte bedraagt 460 meter. De achtbaan zal nog heel de zomer in Wiener Prater terug te vinden zijn. Daarna keert die terug naar het kermiscircuit.

 

Maar dat is niet de enige nieuwe achtbaan die naar Wiener Prater komt. Er zijn namelijk ook nog twee vaste nieuwe achtbanen in aanbouw. Daarmee komt het totaal aantal achtbanen op maar liefst 15 te staan. Dit is het tweede meeste van Europa na het Poolse pretpark Energylandia dat er 17 heeft.

 

Roller Ball:

Roller Ball is een familieachtbaan met schommelende karretjes gebouwd door het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Deze speciale achtbaan is 28,5 meter hoog. Bezoekers stappen in karretjes die voorwaarts en achterwaarts schommelen. Vervolgens wordt er een parcours afgelegd dat lijkt op een knikkerbaan waardoor de bakjes heen en weer schommelen.

 

Bobsled Coaster:

Daarnaast is er ook een 3de achtbaan in opbouw. Het gaat om een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer met een rode track. De achtbaan zal een snelheid krijgen van 60 km/u en 24 meter hoog worden. Daarnaast krijgt de achtbaan een steile kettinglift en een parcours van in totaal 610 meter.

Hiermee is het zowel de snelste, hoogste en langste Bobsled Coaster ooit gebouwd en snoept het de records af van Tiki Waka in Walibi Belgium. De bouwwerken aan de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

Dr. Archibald Master of Time:

Dit jaar komt ook nog een gigantische Virtual Reality attractie naar het Oostenrijkse pretpark. Het is Dr. Archibald Master of Time van de Duitse exploitant Greier. De attractie werd oorspronkelijk gebouwd in 1971 door de Duitse fabrikant Mack Rides als een spookhuis.

De attractie reisde rond onder verschillende namen zoals de Mammut Höhle, Geister Tempel en Geisterhotel tot de attractie een complete transformatie onderging in 2017. Van de originele attractie bleef er amper nog iets over, de transformatie zou naar het schijnt maar liefst 3 jaar geduurd hebben. Het resultaat, Dr. Archibald Master of Time, is dan ook prachtig geworden. Hieronder kan u beelden bekijken van de attractie.

 

 

Foto’s: The Red Coaster Cannel