Testritten Hals-über-Kopf van start in Erlebnispark Tripsdrill

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill gaat dit jaar maar liefst twee nieuwe achtbanen openen. Het gaat over een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster die beide gebouwd werden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Ondertussen zijn de testritten voor de hangende achtbaan van start gegaan. De testritten van de familiecoaster gingen eerder al van start.

 

Er zijn spectaculaire beelden opgedoken vanuit het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill, want daar is men volop bezig met het testen van de nieuwe achtbaan Hals-über-Kopf. De achtbaan heeft een snelheid van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Hals-über-Kopf kan vrij vertaald worden als “halsoverkop”.

Hals-über-Kopf is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) die gebouwd werd door Vekoma. Dit type achtbaan is een kruising van een Suspended Looping Coaster (SLC), dewelke we onder andere kennen van Vampire in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland, met een Suspended Family Coaster (SFC), dit type kennen we dan weer van Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany en Orkanen in Fårup Sommerland.

Het was lang uitkijken naar dit nieuwe type achtbaan, omdat het de eerste keer is dat er een loopingachtbaan ontworpen werd die zich richt op families. Dankzij de nieuwe video van de testritten krijgen we voor het eerst een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

Hals-über-Kopf is niet de enige nieuwe achtbaan voor Erlebnispark Tripsdrill. Volldampf is namelijk de tweede nieuwe achtbaan voor het park. Dit is een Family Boomerang Coaster die eveneens gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De trein legt het parcours van 500 meter zowel voor- als achterwaarts af. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt en er is een maximale hoogte van 22 meter. Volldampf wordt vrij vertaald in het Nederlands als “Met volle kracht vooruit”. Dit type achtbaan kennen we vooral van Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand. Ook van deze achtbaan gingen de testritten al van start.

 

Erlebnispark Tripsdrill werd bij het grote publiek vooral bekend toen het in 2013 de achtbaan Karacho bouwde. Dit is een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die 4 keer overkop gaat. De achtbaan is 700 meter lang, 30 meter hoog en bereikt een snelheid van 90 km/u. Het was de tweede Infinity Coaster ter wereld. The Smiler in het Britse Alton Towers opende twee maanden eerder en is tot op heden nog steeds de wereldrecordhouder van het meeste aantal inversies op een achtbaan.

 

Video’s: Facebook Erlebnispark Tripsdrill