Bouwer in de kijker: Ride Engineers Switzerland

Ride Engineers Switzerland is een jong bedrijf opgericht door twee mannen die al jaren ervaring hebben in de pretparkindustrie. Willy Walser en Roman Rothe zijn de ingenieurs die enkele nieuwe concepten ontwikkelden voor het nieuwe bedrijf. Willy kijkt terug op een jarenlange ervaring bij ABC Rides en Rothe was eveneens werkzaam in de sector.

 

Het jonge bedrijf Ride Engineers Switzerland (RES) liet zich op de afgelopen IAAPA-beurs meteen opvallen met enkele interessante concepten waarop ze een patent genomen hebben. De oprichters van het bedrijf hebben beide een jarenlange ervaring in de pretparkindustrie.

Twee van de concepten die het bedrijf aanbiedt zijn achtbanen. De eerste kreeg de naam Roller Ball family coaster. De inspiratie voor deze achtbaan werd gehaald bij een kinderspeeltje, namelijk de knikkerbaan. De gondels van de achtbaan bieden plaats aan vier personen die tot een hoogte van 19 meter gelift worden. Daarna gaat de gondel over een bochtig parcours. De gondels schommelen tijdens de rit heen en weer. Het eerste exemplaar werd geopend in 2018 in Schwaben Park.  

 

Air Loop is een interactieve achtbaan, die zowel aangedreven als niet aangedreven kan zijn. Bij deze achtbaan neemt men plaats op stoeltjes die voorzien zijn van vleugels. Inzittenden hebben een hendel waarmee ze zelf kunnen beslissen of ze al dan niet ondersteboven gaan.

 

Voor een Thrillride-concept ging het bedrijf onlangs de samenwerking aan met Marc Rides. De Eagle Force wordt een indrukwekkende attractie. Twee grote, ronde gondels draaien in het rond, maar ook de balken waaraan ze gemonteerd zitten maken bewegingen.

 

Er bestaat ook een nog sensationeler concept van diezelfde attractie, waarbij de ronde gondels vervangen worden. Bij deze opstelling gaan de inzittenden meermaals ondersteboven.

 

 

Bronnen: Ride Engineers Switzerland

Foto’s: Ride Engineers Switzerland