Teststrecke een jaar lang in Wiener Prater

De dubbele loopingachtbaan Teststrecke gaat voor een jaar naar het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Hiermee volgt het Olympia Looping en Höllenblitz op, die de voorbije seizoenen in het park stonden. Hiermee telt Wiener Prater in 2019 opnieuw 13 achtbanen in haar park.

 

De voorbije jaren liet het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater telkens een gastachtbaan naar het park komen om daar de bestaande achtbaancollectie van 12 rollercoasters te verreiken. In 2016 was dit de grootste mobiele achtbaan ter wereld, Olympia Looping, in 2017 was dit de grootste mobiele indoor achtbaan ter wereld, Höllenblitz, en in 2018 keerde Olympia Looping terug.

Ook voor 2019 had het park al bekendgemaakt dat er opnieuw een grote achtbaan naar het park zou komen, maar welke het ging worden bleef tot voor kort nog onduidelijk. Olympia Looping kon het dit jaar niet zijn, want die achtbaan staat al voor verschillende kermissen verpacht. Höllenblitz staat dit jaar in het Duitse Serengeti Park onder de naam Safari Blitz en kan daardoor dus ook niet in Wiener Prater zijn.

Toen bekend werd gemaakt dat Teststrecke niet naar de Hamburger Frühlingsdom zou gaan, waar deze achtbaan normaal ieder jaar staat, werden de geruchten meteen aangezwengeld dat Teststrecke naar Wiener Prater zou gaan. Dit nieuws is nu bevestigd en hiermee is de opvolger van Olympia Looping en Höllenblitz bekend.

Teststrecke werd begin jaren ‘80 gebouwd door de legendarische Duitse achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf. De rollercoaster opereerde eerst in het Braziliaanse pretpark Playcenter São Paulo onder de naam Colossus. In 1986 verhuisde de achtbaan naar Het Amerikaanse pretpark Dorney Park & Wildwater Kingdom, waar deze tot 2009 verbleef onder de naam Laser. Hierna verhuisde de achtbaan naar Duitsland onder de exploitant Steiger, die er vele kermissen mee bezocht.

 

De achtbaan wordt opgebouwd

Teststrecke behaalt een snelheid van 83,7 km/u en heeft een hoogte van 28,3 meter. Op het parcours van 670,6 meter gaan de bezoekers door twee loopings. Een ritje op de achtbaan duurt ongeveer 2 minuten.

 

Foto’s: Circus und Kirmeswelten