Nieuwe kleur voor Dreamcatcher in Bobbejaanland

Een fansite van Bobbejaanland maakte foto’s van schilderwerken aan de hangende achtbaan Dreamcatcher. De achtbaan krijt een zwarte track. Vorig jaar werd ook al het stationsgebouw opgeknapt.

 

In Bobbejaanland is men momenteel volop aan de slag bij Dreamcatcher. De achtbaan krijgt een nieuw kleurtje. Zo kunnen we zien dat de track en enkele steunbalken antraciet geschilderd worden. Ook de supportpalen lijken dezelfde kleur te krijgen, waardoor de achtbaan er straks compleet anders zal uit zien.

 

Dreamcatcher

De achtbaan opende in 1987, niet als Dreamcatcher, maar als Air Race. De treintjes die we nu kennen waren toen nog vliegtuigjes. De bouwer van Dreamcatcher is het Nederlandse bedrijf Vekoma. In 2006 werden de treintjes vervangen, waardoor de achtbaan de nieuwe naam Dreamcatcher kreeg.

Dreamcatcher heeft een lengte van 600 meter en een hoogte van 25 meter. Het ritje van 2.44 minuten verloopt volledig boven water, waar je door meerdere helices gaat.

In 2018 werd het stationsgebouw volledig gerenoveerd en kwam er heel wat theming bij. Verder werd de achtbaan in datzelfde jaar uitgerust met VR-brillen.

 

 

Heropening

Wanneer we de baan in haar nieuwe kleuren kunnen berijden blijft voorlopig nog afwachten. Door de coronacrisis blijft het park verplicht gesloten. Men zal ten vroegste op 8 juni kunnen heropenen en mogelijk onder strikte voorwaarden. Het park liet eerder al weten een plan klaar te hebben voor deze mogelijke heropening.

 

Foto’s: BjlFans