Belgische pretparken nemen gezamenlijke initiatieven voor een veilige heropening

Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, neemt gezamenlijke initiatieven om een veilige heropening van de pretparken in België mogelijk te maken. Het zet daarbij vooral in op gelimiteerde bezoekersaantallen en het garanderen van social distancing. Voor alle parken is de gezondheid van hun bezoekers en medewerkers van primordiaal belang.

 

Zoals vele sectoren worden ook de pretparken in België heel hard getroffen door de coronacrisis. De parken hebben daarom samen binnen de overkoepelende vereniging Belgoparks een lijst van te nemen maatregelen opgesteld. Zo willen zij zich volop inzetten zodat iedereen op een veilige manier terug plezier tijdens een familieuitstap kan beleven. Uiteraard pas na groen licht van de overheid en de Nationale Veiligheidsraad. De vereniging volgt dagelijks de evolutie in binnen- en buitenland op en stuurt bij waar nodig. Vooral een maximumcapaciteit per park en het respecteren van de social distancing-afspraken moeten ervoor zorgen dat een pretparkbezoek binnenkort terug mogelijk wordt. 

 

Beperkte capaciteit

De parken verbinden zich ertoe om een nieuwe maximumcapaciteit te bepalen waarin het mogelijk is het advies van de overheid en experten te respecteren. Om deze nieuwe capaciteit te waarborgen kunnen tickets bijvoorbeeld enkel nog te koop zijn op datum.

 

Social distancing & hygiëne

De parken zetten in op een zeer strikte opvolging van de regels rond social distancing. Ze zullen hierover extra communicatie en signalisatie voorzien en kunnen indien nodig ook preventiemedewerkers inzetten die de mensen aan de richtlijnen herinneren. De wachtrijen zullen waar nodig langer gemaakt worden en er zullen markeringen voorzien worden waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. Net zoals dit op vandaag al gebeurt in de supermarkten. De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties zullen ontsmet worden. Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met parkmascottes, specifieke evenementen en vuurwerken. Ook de capaciteit van bepaalde attracties zal aangepast worden om telkens de nodige afstand te garanderen. Voor de winkels en restaurants in de pretparken volgt men hetzelfde kader dat van kracht zal zijn voor publiek toegankelijke restaurants en winkels.

De leden van Belgoparks benadrukken dat zij continu de situatie en het advies van de overheid, de Nationale Veiligheidsraad en verschillende experten opvolgen en op basis daarvan steeds hun acties zullen bijsturen of aanpassen waar nodig.

 

Bekijk alle updates over het coronavirus in onze live blog.