Licht aan het einde van de tunnel voor Belgische pret- en dierenparken?

Na wekenlang in ons kot te moeten blijven in België zien pretparkfans eindelijk een klein lichtpuntje schijnen aan het einde van de tunnel. Tijdens een persconferentie van de Belgische Nationale Veiligheidsraad werd 8 juni vermeld als datum waarop heel misschien de parken kunnen heropenen, maar dit zal afhangen van een dalende coronacurve.

 

Belgische pret- en dierenparken hopen samen met de fans op een snelle heropening. Uit de persconferentie van de Belgische Nationale Veiligheidsraad die zonet plaatsvond blijkt dat we tot ten minste 8 juni geduld zullen moeten hebben. De sector zit namelijk in fase drie van het opstartplan. Voorafgaand zullen er natuurlijk tussentijdse evaluaties volgen, waardoor deze datum niet definitief is. Het gaat eerder over een schatting.

Hoe een bezoekje er dan zal uitzien blijft uiteraard ook afwachten. Tegen dan zullen zonder twijfel ook de nodige voorzorgsmaatregelen bekeken worden, zoals het behouden van de sociale afstand en andere persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers. Ook de pret- en dierenparken zaten zelf al rond de tafel om scenario’s uit te werken waarbij zij aangeven met een beperkte capaciteit te kunnen werken, attracties tussentijds zullen ontsmetten, enzoverder. Daarover lees je in een voorafgaand artikel meer, en dat kan je hier terugvinden.

 

Andere corona updates kan je hier vinden.