Maurer Rides introduceert nieuw jetski concept

De Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides heeft onlangs een nieuw jetski concept voorgesteld, als mogelijke uitbreiding op hun Spike Coaster. In plaats van een motorbikeritje kunnen bezoekers zich op een jetski avontuur verheugen. De technologie achter dit nieuwe concept is echter niet veranderd.

 

Maurer Rides stelde enkele jaren geleden hun Spike Coaster voor met Sky Dragster in Skyline Park. In 2019 volgde dan de eerste grote installatie met Desmo Race in Mirabilandia en dit jaar staat de opening van BOLT gepland: de eerste achtbaan op zee. Nu heeft de achtbaanfabrikant zelf een uitgewerkt achtbaanconcept voorgesteld op basis van hun Spike Coaster. Het gaat om een jetski achtbaan: “een jetski is immers de water tegenhanger van een motorbike”, redeneert de fabrikant. De twee personen op het wagentje zouden zich zowaar in Miami wanen, waarbij de lay-out een parcours over een golvende zee moet voorstellen.

 

De voorgestelde lay-out heeft een baanlengte van 430 meter, met een maximale hoogte van 17 meter. Bezoekers kunnen aan maximaal 1,2G versnellen tot een topsnelheid van 60 km/h waardoor een ritje zo’n 42 seconden zou duren. Doordat er vijf Spike-Jetski’s op de baan zullen staan, zouden er theoretisch gezien ongeveer 500 personen per uur een ritje kunnen maken. De fabrikant voegde wel toe dat een originele lay-out ook een optie is.

 

Gepatenteerde Spike-Drive

De basis van dit nieuwe achtbaanconcept blijft nog steeds Maurer Rides gepatenteerde Spike-Drive. Daarbij kunnen de inzittenden zelf hun eigen snelheid bepalen. Daarnaast zorgen de spikes op de baan voor een energieoverdracht zonder al te veel wrijving, wat dan weer positief is voor het energieverbruik. Bij het afremmen van de treinen wordt een deel van die energie terug omgezet naar elektriciteit. Ook zouden de relatief lichte treinen zorgen voor een minder ingewikkelde staalconstructie om de baan overeind te houden.

In Europa kan je, zoals eerder vermeld, al op twee plekken dit achtbaantype uitproberen. De racende achtbaan Desmo Race in Mirabilandia of dichter bij huis in het Duitse Skyline Park, waar het prototype Sky Dragster te vinden is.

 

 

Bron: Maurer Rides