Eerste achtbaan op zee rijdt testrondjes

Carnival Cruise Line maakte enkele maanden geleden bekend dat ze ’s werelds eerste achtbaan op zee gingen introduceren. BOLT, een Spike Coaster van Maurer AG, maakt nu zijn eerste testritten voor zijn installatie op Mardi Gras, Carnivals nieuwste cruiseschip dat in 2020 voor het eerst uitvaart.

 

BOLT: Ultimate Sea Coaster, zoals Carnival Cruise Line de achtbaan zelf noemt, wordt de eerste en ook snelste achtbaan op een cruiseschip. De achtbaan is een zogenaamde Spike Coaster van de Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides. De 220 meter lange lay-out bestaat uit een rechte lanceringsstrook, een 360° helix en enkele airtimeheuvels. Bezoekers versnellen aan 1.2 G naar een maximale snelheid van 60 km/h op een maximale hoogte van 57 meter boven het zeeniveau. Op de baan gaan twee wagentjes staan, waarin telkens twee personen kunnen plaatsnemen, zodat BOLT een capaciteit van 190 personen per uur kan halen.

 

Uit een recente video van de Cruise Director is te zien dat de achtbaan zijn eerste testrondjes maakt. De baan is opgebouwd op een testlocatie om de nodige testen op land uit te voeren, voordat BOLT uiteindelijk op het cruiseschip wordt geïnstalleerd. Hieronder kan u die video bekijken.

 

 

In Europa zijn reeds twee van deze Spike Coasters te vinden met Desmo Race (Mirabilandia) en het prototype Sky Dragster (Skyline Park). BOLT: Ultimate Sea Coaster lanceert samen met Mardi Gras, het nieuwste cruiseschip van Carnival, in november 2020. Voor een ritje op de achtbaan dienen de passagiers wel nog apart te betalen eens ze aan boord zijn.

 

 

Bron: Carnival Cruise Line, Maurer AG