Movieland Park zet klassieke Schwarzkopf achtbaan te koop

Op een tweedehands website voor attracties ontdekten we dat het Italiaanse pretpark Movieland Park haar klassieke Schwarzkopf-achtbaan Brontojet te koop heeft gezet. Dit nieuws komt er kort nadat het park zelf al aankondigde afscheid te nemen van de Thrillride TR-Machine.

 

Jammer genoeg neemt het Italiaanse pretpark Movieland Park binnen afzienbare tijd opnieuw afscheid van een van haar attracties. Op een tweedehands website voor attracties dook namelijk de achtbaan Brontojet op. Deze achtbaan werd gebouwd door Schwarzkopf en heeft een dinosaurus thema. Ook blijkt de baan niet meer tussen de attractielijst van het park te verschijnen, wat er op kan wijzen dat ze dit jaar al niet meer heropend.

 

 

Brontojet is een achtbaan met al meerdere levens achter zich, ze opende voor het eerst in een pretpark in 1996. Lightwater Valley opende deze achtbaan in 1996 als Zyklen en later als Viper, ze sloot weer in 2001. Het is niet ondenkbaar dat de achtbaan voorheen nog een verleden had op de kermis. In 2002 verhuisde de baan naar Loudoun Castle waar ze opende als Viper en een jaar later van naam wijzigde naar Slitherin’. In 2004 sloot de achtbaan alweer en kwam uiteindelijk in 2010 terecht in Movieland Park als Brontojet. Brontojet is van het type City Jet, gebouwd door Schwarzkopf, waarbij je met een soort spiraallift naar boven gaat.

 

Het nieuws komt kort nadat het park bekendmaakte afscheid te nemen van haar Thrillride TR-Machine, een zogenaamde Wind Shear, gebouwd door Zamperla.

 

 

Bron: amusement-rides.com

Foto: Bob Van Dyck