Eerste trein voor nieuwe achtbaan gespot in Flamingo Land

In Flamingo Land is voorbije week een speciale levering toegekomen. Het gaat om de eerste groene achtbaantrein voor hun nieuwe achtbaan, die komend seizoen opent. De foto van de trein onthult ook dat er enkel heupbeugels geïnstalleerd zijn, in plaats van de minder comfortabele schouderbeugels.

 

Het Engelse Flamingo Land is druk in de weer met de opbouw van hun nieuwe achtbaan voor 2020: een zogenaamde 10 Inversion Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Zoals de modelnaam al doet vermoeden omvat de 875 meter lange lay-out maar liefst tien inversies, waaronder een verticale looping, een cobra roll, enkele kurkentrekkers en vijf heartline rolls. De 33 meter hoge achtbaan behaalt een maximale snelheid van 85 km/h. Een recente werffoto, gedeeld door fansite Thrill Nation, laat zien dat nu ook de eerste achtbaantrein is aangekomen in het park.

 

De Hulk-groene achtbaantrein onthult een fijne verrassing waar fans van het Engelse park al stiekem op hoopten. Op de foto is namelijk duidelijk te zien dat er enkel heupbeugels aanwezig zijn op de zitjes. Zo’n beugelsysteem is niet enkel comfortabeler, maar biedt de inzittenden ook veel meer vrijheid tijdens de achtbaanrit dan de typische schouderbeugels. Onderstaande video toont de laatste stand van zaken bij de assemblage van de achtbaan.

 

 

Flamingo Land heeft als derde partij deze achtbaan in handen, maar wordt nu voor het eerst volledig opgebouwd. De opmerkelijke voorgeschiedenis van deze achtbaan heeft ervoor gezorgd dat het park geen inzage in het kleurenschema van de baan en treinen heeft gehad. Met zijn rode baankleur, gele supports en groene treinen lijkt het een kakafonie van kleuren. Verscheidene Engelse fanaccount, waaronder ook Thrill Nation, berichten over mogelijke verftesten op de achtbaan. Of de volledige achtbaan, dan wel de treinen, een nieuwe kleur gaat krijgen, valt nu nog enkel naar te gissen.

Een openingsdatum voor deze nieuwe publiekstrekker heeft Flamingo Land nog niet bekendgemaakt. Het volledige bouwproject is steeds op de voet te volgen via onze bouwupdates, waar alle nieuwtjes als eerste verschijnen.

 

 

Bron: Thrill Nation