Desmo Race in Mirabilandia geopend

Het Italiaanse pretpark Mirabilandia heeft zijn nieuwe achtbaan geopend. Het park bouwde deze in een nieuw themagebied, dat volledig draait rond het motorfietsmerk Ducati, een dubbele Spike coaster van Maurer Rides. De nieuwe achtbaan heeft de naam Desmo Race gekregen.

 

In het begin van het seizoen opende het Italiaanse pretpark Mirabilandia een volledig nieuwe zone. Het 35000 vierkante meter nieuwe themagebied Ducati World staat volledig in het teken van het gelijknamige Italiaanse motorfietsmerk.


In het Ducati World staan twee familie gerichte molens: Diavel Ring en Kiddy Monster. Daarnaast zijn er simulatoren, een shop met Ducati merchandise en de “Experience Building” met een permanente tentoonstelling van Ducati-modellen. Blikvanger in het gebied is Desmo Race die nu ook operationeel is.

Desmo Race is een zogenaamde Spike Coaster. Een prototype van het achtbaantype dat ontwikkeld werd door Maurer Rides staat sinds 2017 in het Duitse Skyline Park onder de naam Sky Dragster. Bij het achtbaantype zit je achter elkaar op een tweepersoons motorachtige karretje. Aan de hand van een hendel aan het stuur kan je zelf invloed uitoefenen op snelheid van de elektrisch aangedreven achtbaan.

Desmo Race bestaat uit twee tracks van elk 525 meter lang en 22 meter hoog. Tijdens de rit van één minuut behaal je een maximale snelheid van 60 km/u. Het volledige themagebied heeft een prijskaartje van ongeveer 25 miljoen euro.

Bron: parkerlebenis