Nieuwe achtbaan Zadra werd geopend in Energylandia

Op 22 Augustus 2019 opende het Poolse pretpark Energylandia haar nieuwste achtbaan Zadra. Het gaat over een hybride houten achtbaan, gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het park zelf spreekt van de hoogste houten achtbaan ter wereld, al is dat dus niet helemaal correct.

 

 

Energylandia en RMC hebben zichzelf weer overtroffen met deze baan. De statistieken klinken alvast veelbelovend. Zo heeft de attractie een maximumsnelheid van 121 km/u, ze is 63 meter hoog, ze heeft een lengte van 1.316 meter en ze bevat 3 inversies.

Verder zijn er 2 treinen die op de track kunnen rijden. Elke trein heeft een capaciteit van 24 personen.

Zadra is dus, zoals we al aanhaalden geen echte houten achtbaan, maar een zogenaamde Hybride Coaster. Dit omwille van het tracktype dat gebruikt werd.

 

 

 

 

De constructie van deze baan is niet volledig volgens plan verlopen. Op 10 maart 2019 was er een zware storm, waardoor een deel van de reeds opgebouwde stukken tegen de grond ging. Gelukkig staat de baan nu volledig recht en is ze klaar om bezoekers de rit van hun leven te geven.

 

Statistieken

  • Snelheid: 121,0 km/u
  • Hoogte: 63,0 m
  • Lengte: 1316,0 m
  • Inversies: 3
  • Duur: 1,50 min
  • G-krachten: 4,0g

 

 

 

 

Bron en foto’s:RCDB, Energylandia