Stationsgebouw gaat de hoogte in voor nieuwe achtbaan van Wildlands

De bouwwerken voor de nieuwe duellerende familieachtbaan in het Nederlandse dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de hoogte in gegaan! Het wordt de eerste duellerende familie Boomerang-achtbaan in de wereld waarbij de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours zullen afleggen. Het dierenpark droomde al langer van een achtbaan.

 

In 2018 zal Wildlands Adventure Zoo Emmen uitpakken met een gloednieuwe attractie. De nieuwe attractie wordt een duellerende familieachtbaan die de naam “Family Duel Racer” zal krijgen. Bezoekers zullen het op twee verschillende achtbanen tegen elkaar opnemen om zo te proberen om als eerste over de streep te komen.

In september gingen de eerste grondwerkzaamheden voor de attractie van start. Nu is men volop bezig met de werken aan het stationsgebouw. Het geraamte van het station staat al voor een groot stuk overeind. Wildlands lijkt er dus alle vertrouwen in te hebben dat de bezwaren die zijn ingediend tegen de komst van de achtbaan ongegrond verklaard zullen worden.

 

Family Duel Racer zal gebouwd worden door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, die al meer dan 300 achtbanen bouwde wereldwijd. De achtbaan zal ongeveer 20 meter hoog worden en tijdens de rit zullen de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. De achtbaan zal een aangepaste versie worden van de Family Boomerang Coaster die we kennen van onder andere de vorig jaar geopende Raik in het Duitse pretpark Phantasialand. In onderstaande video ziet u Accelerator uit het Engelse pretpark Drayton Manor.

 

Het unieke aan dit exemplaar is dat er twee naast elkaar gebouwd zullen worden, zodat de bezoekers in duel zullen gaan met elkaar. Op deze manier wordt de capaciteit verdubbeld. Er gaan 1100 personen per uur een ritje kunnen maken, waardoor lange wachtrijen amper voor gaan vallen. Het is de allereerste keer in de wereld dat er twee Family Boomerang Coasters naast elkaar worden gebouwd.

De shuttle coaster zal gebouwd worden in Serenga, het savannethemagebied van Wildlands. Voor de nieuwigheid wordt er een oppervlakte van 2 hectare vrijgemaakt tussen de parkeerplaats-zuid en de savanne. Hierdoor zullen bezoekers de komende tijd geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden die nodig zijn om het project te realiseren.

Wildlands Adventure Zoo Emmen is opgedeeld in drie grote gebieden. Nortica is het koudste themagebied en draait rond de Noordpool, in Jungola staan de bossen en jungle centraal en Serenga is het savannegebied van het park. Het dierenpark legt de beleving centraal en probeert de ervaring zo echt mogelijk te maken, zodanig dat de bezoekers zich even op een andere plaats wanen, ver weg van de bewoonde wereld.

Family Duel Racer wordt de vierde grote attractie van Wildlands. In het park staan ook al de 4D-simulator “4D-Testride Arctic 1”, de boottocht “Rimbula River” en de truck-safarirondrit “Serenga Safari”.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Robin_Emmen (themepark.nl)