Gravity Group onhult treintje voor houten achtbaan Oscar’s Wacky Taxi

Het Amerikaanse pretpark Sesame Place zal volgend jaar een houten achtbaan openen. Deze zal gebouwd worden door de Gravity Group en krijgt de naam Oscar’s Wacky Taxi. Tijdens de Amerikaanse attractiebeurs IAAPA werd het treintje alvast onthuld.

 

De Amerikaanse attractiebeurs IAAPA is steeds weer de place-to-be voor pretparkfanaten die de laatste nieuwtjes willen opsnuiven. Zo worden er jaarlijks nieuwe attracties voorgesteld, maar ook de treintjes van aankomende achtbanen onthult. Eentje daarvan was het treintje voor Oscar’s Wacky Taxi, een houten achtbaan die volgend jaar geopend wordt in Sesame Place. Deze achtbaan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Gravity Group.

 

 

Het treintje wordt getypeerd door het figuurtje Oscar, de gekke taxichauffeur uit de Sesamstraat reeks.

 

De nieuwe achtbaan van Sesame Place zal een combinatie worden van hout en staal om te zorgen voor een soepele rit. Het wordt een achtbaan voor zowel thrillseekers als gezinnen. Oscar’s Wacky Taxi zal een hoogte van 12 meter krijgen. Het treintje zal over 366 meter lange track razen. Er zullen heel wat airtimeheuveltjes en bochten genomen worden, zodat zelfs de meest kritische gasten plezier beleven. De attractie zal toegankelijk zijn voor kinderen vanaf één meter, dit weliswaar onder begeleiding van een volwassene.

 

 

Bronnen: Sesame Place, Gravity Group

Foto’s: Coasterforce