Achtbaan met 10 inversies geopend in Divo Ostrov

Het Russische pretpark Divo Ostrov gelegen in Sint Petersburg heeft een grote nieuwe achtbaan met 10 inversies geopend. In 2015 opende het park nog een Blue Fire-kloon, een gelanceerde achtbaan van Mack Rides die een snelheid van 100 km/u behaalt.

 

Intamin 10-Looper:

De nieuwe achtbaan van het Russische park is een 10-looper van Intamin Amusement Rides. Het gaat om de nieuwste variant die een snelheid van 85km/u behaalt en 33 meter hoog is. Tijdens de rit van 875 meter gaan de bezoekers door 10 inversies. Dit zijn de verschillende inversies in volgorde van het baanverloop: Een Loop, Cobra Roll, Double Corkscrew, Quad Heartline Roll en een Heartline Roll. De uitleg van de verschillende inversies vind je hier. De achtbaan heeft de naam “Великолукский Mясокомбинат-2”, wat in onze taal als “Velikoluksky Miasokombinat-2” wordt geschreven.

Momenteel bestaan er al 6 gelijkaardige achtbanen in de wereld. Daarvan staan er 2 in Europa, 2 in China en 1 in Turkije en 1 in Brazilië. Colossus in Thorpe Park (Engeland) was de eerste die gemaakt werd en brak bij opening het wereldrecord van meeste inversies op een achtbaan.

 

 

Divo Ostrov:

Divo Ostrov heeft momenteel 5 achtbanen in het assortiment. In 2015 opende het park nog een Blue Fire-kloon uit het Duitse pretpark Europa-Park. Dit is een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die een snelheid van 100km/u behaalt en 38 meter hoog is. De achtbaan heeft 4 inversies en is 1056 meter lang.

Divo Ostrov heeft ook nog een stukje nostalgie in huis met Big Roller Coaster. Dit is een achtbaan van de legendarische Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf in samenwerking met de Duitse staalfabrikant BHS. De achtbaan behaald een snelheid van 87km/u en is 938 meter lang. Big Roller Coaster werd geopend in 2004 en was afkomstig uit Kure Portopialand, een Japans pretpark.

Als laatste achtbaan staat er Whirl Wind Looping Coaster, een tweedehands achtbaan die geopend werd in 2003. De achtbaan is 19,5 meter hoog een behaald een snelheid van 60km/u. Tijdens de rit van 350 meter gaan de bezoekers 2 maal over kop. De achtbaan werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma.

Eind vorig jaar verwijderde het park de in 2007 geopende Afterburner, dit was een Screaming Squirrel van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Thechnologies. Deze achtbaan heeft 2 “Saxophone” inversies en is 46 meter hoog. De achtbaan is een vernieuwde versie van de gelijkaardige achtbaan “Sequoia Adventure” in het Italiaanse pretpark Gardaland.

 

 

Bron: Divo Ostrov