Burgers’ Zoo verwijst dierentuinbezoeker naar binnenstad

Het World Street Painting Festival 2017 kent als thema ‘nature’. Om die reden heeft Stichting World Street Painting al in een vroeg stadium contact gezocht met Koninklijke Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark opent op woensdag 12 juli 2017 Burgers’ Mangrove, ’s werelds grootste overdekte mangrove met zeekoeien, vlinders, krabben, vissen en vogels. De opening van Burgers’ Mangrove sluit naadloos aan op het centrale thema van het World Street Painting Festival 2017. Niet alleen ontwerpt een internationale kunstenaar een metersgrote driedimensionale straattekening midden in Burgers’ Zoo, maar ook verwijst het Arnhemse dierenpark de honderdduizenden dierentuinbezoekers in het hoogseizoen naar de Arnhemse Binnenstad waar tot en met 3 september 2017 nog veel meer tekeningen te ontdekken zijn. De editie van 2017 staat hiermee vooral in het teken van een nauwe samenwerking tussen Burgers’ Zoo en de Arnhemse Binnenstad om op creatieve wijze een zo groot mogelijk publiek te attenderen op het artistieke festival. Meer informatie op www.worldstreetpainting.nl.

 

Veel lof voor creativiteit organisatie

Directeur Alex van Hooff heeft veel lof voor de creativiteit die de organisatie van het evenement bij het uitwerken van de plannen aan de dag heeft gelegd. “De organisatie van het World Street Painting Festival 2017 had aan een paar woorden genoeg om onze samenwerking met veel gevoel voor creativiteit en professionele uitstraling te vertalen naar concrete praktijkvoorbeelden. Zo verschijnt twee weken voor de start van het festival een prachtig getekende mangroveboom voor station Arnhem CS. Vijf karakteristieke mangrovedieren (zeekoe, vlinder, wenkkrab, leguaan en vieroogvis) wijzen de bezoekers langs evenzoveel verschillende routes de weg naar alle tekeningen in de Binnenstad.”

 

Enthousiasme Arnhemse Binnenstad en Gemeente Arnhem

De ondernemers van de Arnhemse Binnenstad zijn eveneens met veel enthousiasme en creativiteit op het evenement gedoken. Een prijsvraag leidt kinderen langs een honderdtal winkels in de binnenstad, waarbij in de etalages één van de vijf karakteristieke mangrovedieren opduiken. Door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, komen de kinderen langs alle verschillende mangrovedieren in de etalages en maken ze bovendien kans op een prijzenpakket dat door Burgers’ Zoo beschikbaar is gesteld. Daarnaast krijgen alle deelnemende ondernemers gratis de beschikking over een complete ‘toolkit’ aan logo’s en dierenillustraties die ze naar eigen inzicht op eigen producten kunnen afbeelden voor verkoop in de winkels. Gemeente Arnhem stelt een prachtige zichtlocatie aan de Weerdjesstraat beschikbaar voor een permanente tweedimensionale tekening op een muurvlak van één van de internationale kunstenaars. Bovendien stelt Binnenstad Arnhem tachtig spandoeken beschikbaar om het gezamenlijke evenement overal in de Arnhemse Binnenstad te promoten. Van Hooff beëindigt dan ook enthousiast zijn verhaal met de woorden: “Bij de uitwerking van dit evenement in de praktijk is het fantastisch om te zien hoe alle partijen gezamenlijk de schouders eronder zetten en elkaar aansteken met hun enthousiasme en creativiteit. Op zo’n moment ervaar je weer eens waar we in Arnhem allemaal toe in staat zijn als we met vereende krachten een creatief evenement als World Street Painting 2017 tot een echt Arnhems verhaal maken.”