Bouwwerkzaamheden Energylandia: Het grote overzicht

Energylandia verraste iedereen met de aankondiging van maar liefst 18 nieuwigheden voor 2017. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden hiervoor aan de gang en is het Poolse pretpark veranderd in een grote bouwwerf.

 

Bij de aankondigingen voor 2017 werd gedacht aan alle soorten bezoekers van het park, zowel de kleine kinderen, families, tieners, fans van water attracties en de fans van achtbanen zullen blij zijn met de nieuwe attracties. Een van de spectaculairste nieuwigheden wordt een water achtbaan van 60 meter hoog die een snelheid van 110 km/u zal behalen. Andere nieuwigheden zijn onder andere een Rapid River, Spill Water en Family Boomerang Coaster. Er wordt ook gebouwd aan twee nieuwe themazones: Een Zwitsers dorpje en een Vikingdorp. Daarnaast wordt de ingang van het park omgedoopt tot een sprookjeskasteel en wordt de bestaande achtbaan Dragon Roller Coaster gethematiseerd naar Vikings. Alsof dat dit allemaal nog niet spectaculair genoeg is, werd er ook nog de grootste Hyper Coaster van Europa aangekondigd die moet openen in 2018.

 

Op onderstaande beelden krijg je een overzicht van de werken vanuit de lucht.

 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe ingangszone van Energylandia. Bezoekers zullen binnenkort het park betreden door een groot sprookjeskasteel. Energylandia maakt de nieuwe ingang omdat ze de bezoekers al van het eerste moment willen onderdompelen in de magische sfeer van het park en ze willen de bezoekers een sprookjesachtige tijd laten beleven. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

Op dit moment is de watercoaster Speed volop in aanbouw. De grondvoorbereidingswerken zijn al gebeurd en de geul waar de boot in zal varen is al geplaatst. De Speed Water Coaster zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides. De water coaster zal een hoogte van 60 meter krijgen met een topsnelheid van 110 km/u. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

De werken voor de Spill Water attractie “Anaconda” zijn eveneens van start gegaan. De waterattractie zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Tijdens de drop zal de attractie een snelheid behalen van 55 km/u. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

Ook aan de Rapid River wordt had gewerkt. Ook deze waterattractie zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides. De naam van de Rapid River is “Jungle Adventure”. Op concept-arts konden van de attractie waren dinosauriërs te zien al is het niet helemaal duidelijk als deze ook effectief naast het parcours geplaatst gaan worden. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

De werkzaamheden voor het Zwitsers dorpje zijn ook al van start gegaan. Hier worden momenteel de huisjes opgebouwd die in het dorpje komen te staan. Onlangs werd ook nog aangekondigd dat er nog een extra attractie in dit gebied zal komen, dit worden Swiss Cups. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

De werkzaamheden voor het Vikingdorp worden ook volop uitgevoerd. Verschillende kranen zijn druk in de weer om het gebied voor te bereiden. Bij het Vikingdorp komt ook nog een boottocht op het water die helemaal in teken zal staan van deze Vikings, daarnaast wordt de bestaande Dragon Roller Coaster mee in dit themagebied getrokken. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terugvinden.

 

 

Video’s: Energylandia