Energylandia – Viking dorp

Het Poolse pretpark Energylandia is niet te stoppen! Opnieuw heeft het park 12 nieuwe attracties aangekondigd en twee nieuwe themazones voor volgend jaar. 

 

Vikingdorp met boottocht:

Energylandia gaat volgend jaar een hele nieuwe themazone openen, genaamd “Wioska Wikingów”. We zijn even zo vriendelijk geweest om dit voor jullie te vertalen, “Wioska Wikingów” is Pools voor “Vikingdorp”. In dit Vikingdorp komt op het naastliggend meer, een boottocht te liggen. Op de conceptarts kunnen we zien dat de boottocht mooi gethematiseerd gaat worden, de bezoekers zullen zelfs door een tunnel van vuur moeten varen. In het Vikingdorp zullen de bezoekers de kans krijgen om in de verschillende huisjes de cultuur, de gewoontes en de levensstijl van de Vikings te ontdekken. Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de attractie.

 

Nieuw thema voor Dragon Roller Coaster:

In 2015 bouwde het park drie nieuwe achtbanen waarvan Dragon Roller Coaster er een was. De achtbaan is een Suspended Family Coaster gebouwd door Vekoma. Dit is het best te vergelijken met de Vampire (Walibi Belgium) maar zonder inversies, of voor de kenners is dit een kloon van Orkanen in Farup Sommerland (Denemarken). De achtbaan loopt voor een groot stuk boven een meer en maakt zelfs een duikvlucht die verdwijnt in het meer. Dit meer is hetzelfde meer waar ook de Viking boottocht komt te liggen en dit was het ideale moment voor het park om de achtbaan in het Viking themagebied te trekken. Energylandia zal een groot monster bouwen waar de first drop van de achtbaan in zal verdwijnen. Aangezien de Dragon Roller Coaster daar ook de grond in gaat, verdwijnen de bezoekers letterlijk in de maag van het monster.

 

 

Bouwupdates: 

25 december 2016: De werken voor dit themagebied zijn van start gegaan.

Vanaf minuut 0:00 tot 1:17 kan je de voorbereidingswerken van dit themagebied bekijken.

 

16 januari 2017: Nieuwe concept-arts

 

19 januari 2017: Huidige stand van zaken