Hoogste watercoaster ter wereld feestelijk geopend bij Energylandia

6 april 2018 was het zo ver, Energylandia opende met Speed Water Coaster de hoogste watercoaster ter wereld. Althans dat is een evenaring van het wereldrecord. De totale constructie is namelijk 60 meter hoog, de track zelf is 50 meter hoog.

 

Om alleen recordhouder te worden van de hoogste watercoaster in de wereld, moest het park boven de 50 meter hoge Divertical gaan in Mirabilandia. De totale hoogte van de constructie is namelijk 60 meter, maar de track zelf is maar 50 meter hoog. Toch promoot het Poolse pretpark graag de Speed Water Coaster als hoogste watercoaster ter wereld. De bouw van de achtbaan begon al in 2016 en een opening werd oorspronkelijk gepland voor 2017. Maar de opening werd uitgesteld, waardoor de waterachtbaan opende op 6 april 2018.

 

Een eerste onride

 

 

Speed Water Coaster werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De lengte van de achtbaan is 688m en er wordt een snelheid bereikt van 110 km/u. Met deze snelheid wordt ook het record van snelste watercoaster in de wereld geëvenaard. Ook Divertical behaalt namelijk een snelheid van 110km/u.

 

 

Een leuke collectie foto’s van de feestelijke opening.

 

Verder investeren

Het park zit na deze opening nog lang niet stil. Later dit jaar staat de opening van Hyperion op de planning, een megacoaster gebouwd door Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan zal 77 meter hoog zijn, 1450 meter lang en een snelheid behalen van 142 km/h. Hiermee wordt het zowel de hoogste en snelste megacoaster van Europa.

 

Ook keek het park al vooruit naar 2020, dat jaar zal men namelijk een houten of hybride achtbaan openen van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en een Splash Coaster van Vekoma. Ook een Mine Train-achtbaan en een Tilt Coaster zitten in de plannen van het park.

 

 

Bron en foto’s: Energylandia