Bonoboverblijf breidt uit in Planckendael

In 2019 moet het vernieuwde bonoboverblijf in Planckendael haar deuren openen voor het publiek. Dat staat te lezen in de ZOOmagazine die abonnementhouders van de ZOO en Planckendael krijgen.

 

Het binnen verblijf van de bonobo’s wordt maar liefst 5 keer groter dan voordien. En zal zo liefst 1.485 m² groot worden. De dieren krijgen verschillende ruimtes ter beschikking. Zo zullen ze zelf kunnen kiezen of ze gezellig bij de groep blijven, of toch eventjes de rust gaan opzoeken.

De groep zal door de grotere leefwereld ook kunnen groeien. Er zullen dus meer bonobo’s te zien zijn in Planckendael. Je bezoek aan het nieuwe verblijf zal starten in Kamp Kitoko. Kamp Kitoko zal eruitzien zoals één van Congolese kampen waar wetenschapers onderzoek doen naar de Bonopo’s.

Vervolgens kom je in de jungle terecht waar je oog in oog zult staan met de dieren. Na het tochtje door de jungle zal je dan het dorp bereiken. Hier zal je de Bonobo’s samen met de roodstaart papagaaien kunnen bewonderen. De tocht eindigt vervolgens in een hutje in het Afrikaanse dorp.

De vernieuwingen hebben wel als gevolg dat de Bonobo’s dit jaar niet te zien zullen zijn. Omdat hun verblijf een echte werf is, leven ze voorlopig achter de schermen. Maar volgens jaar zul je dus als een echte veldbioloog op onderzoek kunnen gaan in Kamp Kitoko en doorheen de Bonobojungle.

 

Bron: ZOOmagazine ; nieuwsblad

Foto: ZOOmagazine