Flying Tiger uit Safariland Stukenbrock heeft nieuw leven gekregen in Koeweit

De looping coaster Flying Tiger uit het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock heeft een nieuw leven gekregen. De rollercoaster dook op in een video over Subahiya Park in Koeweit. De achtbaan werd compleet gerenoveerd in Nederland en via een Britse exploitant naar het Midden-Oosten gebracht.

 

Flying Tiger was een looping achtbaan in het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock. De rollercoaster werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma in 1981 en draaide haar rondjes in Duitsland tot en met 31 oktober 2021. Vervolgens bleef ze nog tot mei 2023 buitenwerking in het park staan.

De achtbaan was van het model Whirlwind wat dezelfde lay-out is als de voormalige Wervelwind van Bobbejaanland en SpeedSnake Free van Fort Fun Abenteuerland. Dit wil zeggen dat de rollercoaster 19,5 meter hoog is en een snelheid bereikt van 60 km/u. Tijdens het 350 meter lange parcours gaan de bezoekers doorheen 2 kurkentrekkers.

 

Mellors Group:

In 2023 werd de rollercoaster opgekocht door The Mellors Group uit het Verenigd Koninkrijk die we onder andere kennen van Fantasy Island in Engeland en het kermiscircuit in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

Zij brachten onder andere Teststrecke, Spinning Racer en de Drifting Coaster naar Saudi-Arabië. Ook de Looping Star uit Attractiepark Slagharen werd door deze groep naar Koeweit gebracht.

 

Koeweit:

The Mellors Group kocht de achtbaan dus op uit Duitsland en bracht deze naar Nederland. Hier werd de rollercoaster door Overveld Coating volledig gerenoveerd om er weer uit te zien als nieuw. De achtbaan kreeg onder andere ook volledige nieuwe kleuren en werd opgeblonken.

Ondertussen is de achtbaan in Kuwait opgedoken waar deze nu haar rondjes draait in Subahiya Park gelegen in South Subahiya. Het is een nieuw project van de Mellors Group om het toerisme en de amusementssector in het land te stimuleren.

 

Bron: Winter Wonderland Kuwait