Fotoalbum: Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen – augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen is samen met Karls Erlebnis-Dorf Elstal de grootste vestigingen van de Karls-parken. Ondanks dat ik het gevoel heb dat het park in Estal sneller aan het groeien is en op termijn misschien wel groter zal worden, is het heel erg te merken dat bij het park in Rövershagen het pretparkgedeelte als eerste gegroeid is.

Van alle Karls-parken staan hier de meeste attracties die alleen in dit parken te vinden zijn en niet in een ander park en hebben ze soms een meer eigen uitwerking. Bijvoorbeeld de Erdbeer Raupenbahn, een Big Apple achtbaan in aardbeienthema, die ondertussen in bijna alle Karls parken terug te vinden zijn, opende hier als eerste. Rövershagen was ook het eerste park van de groep met 2 achtbanen. De Kaffeekannen-Express, een achtbaan van het type Monorail Coaster (MX667) van SBF heeft hier duidelijk ook nog een experimentiele lay-out en dan valt het op dat in Estal met Poggys Wolken-Express een meer door ontwikkelde versie staat.

Ook de inkom van het park is helemaal anders dan de andere parken. Voor te beginnen is hier een drive-through waar je aardeien kan kopen, die vind je nergens anders. Ook zijn hier verschillende shops en eetgelegenheden aan de buitenkant van het gebouw nog voor je het park binnenkomt wat de sfeer meteen helemaal anders maakt. Zo zag de popcornbar en ijssalon er uitermate goed uit. Ook een bloemen- en plantenwinkel is voor de ingang gelegen.

Nog zo’n belangrijke signature attractie die alleen in dit park van de groep terug te vinden is, is de Sky Fly van Gerstlauer die helemaal in het teken staat van bijen. Verder is er ook een ondergronds aquarium die ook weer helemaal eigen is aan deze plek. Rövershagen heeft ook een eigen spookhuis die ik op termijn misschien ook wel naar andere locaties zie komen zoals bijvoorbeeld Estal.

Wat voor mij de must-see attractie van het park is, is de ijswereld met verschillende ijssculpturen. Deze is niet alleen groot maar ook heel erg prachtig. Je kan deze jaarrond terugvinden en staat ook in de vestiging in Estal. Let op, het is hier permanent onder het vriespunt en wanneer je hier tijdens de zomermaanden komt zoals wij dit gedaan hebben, dan is het verschil met buiten enorm. Gelukkig best Karls maar al te goed dat iedereen hier met zijn zomerkleren niet voor gekleed is, en kan je gratis gebruikmaken van grote blauwe mantels die heel erg warm en groot zijn. De perfecte zet is de bar in het midden van deze ijswereld waar je helemaal terug kan opwarmen door een glaasje Jägermeister te drinken of te genieten van de heerlijke aardbijenglühwein vers gemaakt door de Karls groep.