Yas Waterworld kondigt grote uitbreiding aan

Een van de grootste waterparken ter wereld, Yas Waterworld, kondigt een grote uitbreiding aan. Dit park, gelegen vlakbij het bekende Ferrari World in Abu Dhabi, zal maar eventjes 16.900 vierkante meter groter worden.

 

Miral, de exploitant van Yas Waterworld, heeft een grote uitbreiding aangekondigd Yas Waterworld. Het park gelegen op Yas Island in Abu Dhabi zal worden uitgebreid met 18 nieuwe attracties op een oppervlakte van 16.900 vierkante meter.

De uitbreiding zal in 2025 voltooid zijn en brengt het aantal attracties in het park op 60. De nieuwe glijbanen hebben een gezamenlijke lengte van 3, 3 kilometer. De uitbreiding, genaamd ‘Lost City’, zal een recordbrekende attractie bevatten, de hoogte waterglijbaan van de VAE. 

In Lost City gaan bezoekers op reis om verborgen schatten en geheime doorgangen te ontdekken, waarbij deze verborgen gangen opgaan in de bestaande architecturale stijl en het rotswerk van het waterpark. Onderdeel van de uitbreiding zijn onder meer een bar in het zwembad, een spannende boottocht, race- en buisglijbanen, familievlottochten en kleine versies van populaire attracties voor jonge kinderen. Deze kinderattracties omvatten een mini-Dawwama, de enige mini-blasterfusion-attractie voor kinderen in de regio, evenals een mini-Boomerango.

 

Bron en foto’s: Miral