Thunder Loop uit Slagharen duikt op in Koeweit

De voormalige Thunder Loop uit Attractiepark Slagharen is opgedoken in het Midden-Oosten. Sinds 12 oktober maakt die haar rondjes op Winter Wonderland Kuwait, een winter event dat nog gehouden wordt tot en met 31 maart 2024.

 

De Thunder Loop uit Attractiepark Slagharen is een icoon voor de Nederlandse pretpark industrie. De rollercoaster werd geopend op 26 juni 1979 en was een van de eerste achtbanen in Europa die overkop ging. De legendarische fabrikant Schwarzkopf stond in voor de bouw van deze Looping Star. De achtbaan behaalde een snelheid van 77 km/u en was 24,5 meter hoog. Op het 592 meter lange parcours was er 1 looping terug te vinden. Op 2 oktober 2016 maakte Thunder Loop haar laatste rondjes in Attractiepark Slagharen. De klassieker zou later vervangen worden door de triple launch coaster Gold Rush.

 

Maar dit betekende gelukkig niet het einde voor deze klassieker. Parko Paliatso Luna Park uit Cyprus kocht de rollercoaster namelijk op en heropende deze op 1 april 2018 onder haar voormalige naam Looping Star. De achtbaan werd compleet herschilderd en zag er gloednieuw uit. Hier was de Looping Star de publiekstrekker van het park tot deze eerder dit jaar onverwacht werd afgebroken.

 

Ondertussen is duidelijk geworden waarom de achtbaan plots verdween uit Cyprus. Het is namelijk de Britse exploitant Mellors die de achtbaan opkocht om het gevaarte naar het Midden-Oosten te brengen. Zij deden dit eerder ook al met andere kleppers zoals Teststrecke, Drifting Coaster, Spinning Racer en een heleboel andere rollercoasters en thrillrides.

Mellors die in 2019 het kermisleven introduceerde in Saudi-Arabië met Riyadh Winter Wonderland en later al zijn attracties doorverkocht aan de Saudische exploitant Sela, heeft in 2022 hetzelfde gedaan in Koeweit. Daar werd vorig jaar voor het eerst Winter Wonderland Kuwait georganiseerd. Ook dit was een groot succes dus wordt het dit jaar nog groter aangepakt. Hier hoort dan ook een looping coaster bij en dan was de Looping Star uit Parko Paliatso Luna Park een logische keuze. Hiermee maakte de Looping Star voor het eerst haar intrede op het kermiscircuit.

Naast de Looping Star staan er ook nog 4 andere rollercoasters in Winter Wonderland Kuwait. Het gaat om de Magic Mouse van de Britse exploitant Ryan Crow en de Crazy Caterpillar van de Britse exploitant Ronald Bishton die beide ook vorige jaar aanwezig waren. Verder gaat het nog om een aangedreven Runaway Train en een Chinese spinning coaster.

 

Bron: Onderzoekswerk TPF

 Video: Majki Photography