Dollywood transformeert gelanceerde lifthill van Lightning Rod in kettinglift

Het Amerikaanse pretpark Dollywood opende in 2016 haar achtbaan Lightning Rod. Een opening die uitgesteld werd door technische problemen. En technische problemen is iets dat bij deze achtbaan een plaag lijkt te blijven. Daarom besloot het park nu om de gelanceerde lifthill te vervangen door een kettinglift.

 

Lightning Rod opende in 2016 in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction en bevat als uniek element een lancering in plaats van een traditionele lifthill. Althans, die lifthill bevat de achtbaan nog tot aan het einde van deze herfst.

Door aanhoudende problemen met de lifthill, maar ook andere delen in de baan werd in 2020 een groot deel van de houten track vervangen door I-Box track, waardoor ze een hybride baan werd. Toch bleven problemen bij de lifthill een kwelling, vertelt een verantwoordelijke in het filmpje en op die manier kregen de bezoekers niet altijd de kans om de achtbaan ter ervaren.

Om in de toekomst minder problemen te hebben en iedereen een ritje te kunnen gunnen werd beslist om de gelanceerde lifthill in de wintermaanden van dit jaar om te bouwen naar een kettinglift. Men spreekt dan over een Rapid Chain Lift, waardoor het treintje evenveel snelheid zal maken als bij de LSM lancering.

Omdat de huidige treintjes voorzien zijn op die lancering, zullen er ook meteen nieuwe treinen op de baan geplaatst worden.

 

Bron: Dollywood

Foto: TPF