Wiegand opent vier nieuwe alpine coasters in Roemenië

Het zijn goede tijden voor Wiegand in Roemenië. De Duitse fabrikant opende dit jaar maar liefst vier nieuwe exemplaren. Eentje opende in de regio Brașov en de andere drie opende in de regio Harghita. Hiermee komt het totaal op zeven alpine coasters die Wiegand bouwde in Roemenië.

 

De Duitse rodelbaanbouwer Wiegand heeft dit jaar goede zaken gedaan in Roemenië. De rodelbaanspecialist wist maar liefst vier nieuwe exemplaren te verkopen en op te bouwen. Een exemplaar opende in de regio Brașov bij het resort Cheile Gradistei. Dit exemplaar heeft een lengte van 590 meter lang en is van de tweede generatie alpine coasters van Wiegand.

In de regio Harghita opende maar liefst drie nieuwe alpine coasters bovenop de drie andere die er al stonden, twee daarvan waren al gebouwd door Wiegand en de laatste werd door Sunkid gebouwd die in 2019 Brandauer overnamen.

De eerste is Pista de bob, deze werd geopend in Bob Lacu Roşu. Dit exemplaar is een eerste generatie alpine coaster en heeft een 670 meter lang afdaling. Het tweede exemplaar is de Lobogó Bob van het Lobogó Resort. Deze is van de tweede generatie alpine coaster en heeft een 700 meter lange afdaling. De derde alpine coaster is gebouwd bij Partia Vărșag. Hier gaat het eveneens om een tweede generatie alpine coaster die een afdaling van 960 meter heeft.

 

 

Bron: rcdb

Foto: Bob Lacu Roşu – Gyilkostó