Jardin d’Acclimatation verrast bezoekers met nieuwe achtbaan

Het Franse pretpark Jardin d’Acclimatation in Parijs heeft opnieuw een nieuwe achtbaan geopend. Deze winter was er al een tijdelijke nieuwe achtbaan en nu is een gelijkaardige attractie vast in het park gekomen. De attractie was niet op voorhand aangekondigd waardoor de verrassing voor de fans eens zo groot is.

 

Jardin d’Acclimatation is een Frans pretpark in Parijs dat sinds het in 2016 deels werd overgenomen door Compagnie des Alpes, een sterke investeringsdrang heeft. Sindsdien kwamen er verschillende nieuwe attracties naar het park en werden bestaande attracties opgeknapt. Ook werd er meer aandacht besteed aan het uiterlijk van de attracties en de beleving.

In 2018 werd met Speed Rockets na 16 jaar een nieuwe achtbaan geopend. Dit is een Bobsled Coaster van Gerstlauer met een custom lay-out. Afgelopen winter werd er met Noël Express een tijdelijke achtbaan in het park gezet. Het ging hier om een Brucomela achtbaan (met de Big Apple / Wacky Worm lay-out) van de nieuwe Turkse fabrikant Kılıç Lunapark.

 

Dit was blijkbaar een groot succes want nu werd met Fils du Dragon gekozen voor een gelijkaardig permanent exemplaar. Hiervoor werd opnieuw aangeklopt bij de Turkse fabrikant Kılıç Lunapark. Deze keer werd voor het model Dragon gekozen dat eveneens de Big Apple / Wacky Worm lay-out heeft. Het verschil met het Brucomela model van deze fabrikant is dat bij de Dragon de liftheuvel schuin loopt en niet recht vooruit. Deze met een schuine liftheuvel zijn zeldzaam maar geven een betere ritervaring. Verder heeft de achtbaan ook een andere trein, een draak in plaats van een rendier met slee.

https://www.facebook.com/reel/577935384528490

 

Nieuwe achtbaan 2024:

Alles kadert in de nieuwe achtbaan voor volgend jaar die de vervanger wordt van Dragon Chinois. Dragon Chinois was een rollercoaster gebouwd door de Franse fabrikant Soquet die geopend werd in 1987 en voorgoed sloot op 5 maart 2023. Het verhaal is nu dat de draak gaan vliegen is en volgend jaar zal terugkeren sterker dan ooit.

 

Ondertussen is met Fils du Dragon zijn zoon neergestreken in het park. In 2024 keert vader draak terug naar Jardin d’Acclimatation in de vorm van een Family Coaster van het Duitse bedrijf Gerstlauer Amusement Rides. Deze zal een op maat gemaakte lay-out hebben en onder andere een draaitafel bevatten. Dit is een investering van 10 miljoen euro.

 

Bron: Jardin d’Acclimatation