Jardin d’Acclimatation investeert 10 miljoen euro in nieuwe achtbaan

Het Franse pretpark Jardin d’Acclimatation investeert 10 miljoen euro in nieuwe achtbaan, die een van de oude achtbanen zal gaan vervangen. Deze nieuwigheid, waarover momenteel nog niet geweten is welk type dit wordt, zal geopend worden in 2024.

 

Het Franse Jardin d’Acclimatation, gelegen in de hoofdstad Parijs, vertelde in het Franse televisieprogramma 66 secondes, dat ze een nieuwe achtbaan zullen bouwen. Om plaats te maken voor deze nieuwigheid zal men afscheid nemen van de klassieke achtbaan Dragon Chinois.

Het park deelde wel al een eerste concepttekening van het stationsgebouw, dat eveneens en Aziatisch uiterlijk krijgt. In de baan wordt tien miljoen euro geïnvesteerd. De nieuwe achtbaan zal in totaal 600 passagiers per uur kunnen verwerken.

 

Dragon Chinois

Dragon Chinois opende in 1987 en onderging heel wat aanpassingen tussen 2016 en 2018, tijdens deze periode bleef de baan dan ook gesloten. De achtbaan werd gebouwd door de Franse fabrikant Soquet. Deze baan heeft een lengte van 200 meter en een hoogte van 5 meter. Het is voorlopig onbekend wanneer ze haar laatste rondjes zal rijden.

 

 

Bron en foto: 66 Secondes, Jardin d’Acclimatation