Jardin d’Acclimatation heropent met veel nieuwigheden

Het Franse pretpark Jardin d’Acclimatation onderging sinds 4 september 2017 een flinke onderhoudsbeurt. Op 1 juni 2018 heropende het park met een nieuwe look en talloze nieuwe attracties. Het park telt nu 40 attracties, waaronder 17 nieuwe, in een neo-futuristische stijl. Onder de nieuwe attracties vinden we ook één achtbaan terug.

 

Jardin d’Acclimation, een park gelegen aan de rand van het Bois de Boulogne in Parijs, heropende op 1 juni 2018 na renovatie-en vernieuwingswerken,die bijna acht maanden geduurd hebben. Het doel van de renovatie was de sfeer van het Tweede Keizerrijk, die het park meemaakte in 1860 onder Napoleon III, opnieuw terug te vinden. Daarnaast werd het attractieaanbod uitgebreid met 17 nieuwe attracties. Alle attracties werden zelfs in een Steampunk-jasje gestopt, naar de stijl van de Franse auteur Jules Verne. In totaal werd er meer dan 30 miljoen euro besteed aan het herstel van de infrastructuur en de verbetering van het landschap, waarvan 23 miljoen euro toegewezen werd aan de vernieuwing van attracties.

 

De nieuwe attracties van de Jardin d’acclimatation

Bijna 500 evenementen zijn gepland in het Parijse park, het hele jaar door. De 40 aanwezige attracties hebben allemaal een 19e-eeuwse architectuur van brons, messing en metalen balken. Onder de nieuwigheden zijn er de vliegende boten en een 11 meter hoge achtbaan.

Deze laatste nieuwe attractie is inmiddels de vierde achtbaan die opereert in het park en deze gaat door het leven als Speed Rockets. Er zijn vijf achtbaantreintjes die over een 400 meter lange track rijden. In ieder treintje kunnen vier passagiers plaatsnemen. Deze achtbaan komt uit de stallen van de Duitse constructeur Gerstlauer Amusement Rides en is van het type Bobsled Coaster. Ook Walibi Belgium opende dit jaar nog een Bobsled Coaster genaamd Tiki-Waka.

 

 

 

Bronnen:
– jardindacclimatation.fr
– RCDB
– linternaute.com