Kentucky Kingdom sluit achtbaan T3

Het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom heeft aangekondigd dat haar achtbaan T3 voorgoed gesloten zal blijven. Hiermee neemt men afscheid van een 27 jaar oude Vekoma SLC. Voorlopig maakte het park nog niet bekend of ze nieuwe plannen heeft op deze locatie.

 

Slecht nieuws voor liefhebbers van de SLC achtbaan T3 in Kentucky Kingdom. Dit Amerikaanse pretpark maakte namelijk bekend dat deze achtbaan niet meer zal heropenen. T3 was een achtbaan van het type SLC meer bepaald het  662m Prototype en werd gebouwd door Vekoma. De baan opende origineel als T2 in 1995, maar werd in 2015 getransformeerd naar T3. De baan onderging een grondige renovatie en kreeg nieuwe treintjes, gebouwd door Kumbak.

 

Kentucky Kingdom is een park met een behoorlijke geschiedenis. Deze geschiedenis begint in 1987 wanneer het park geopend werd onder de naam Kentucky Kingdom. In 1998 kwam het park in handen van de pretparkgroep achter Six Flags en veranderde van naam. Tot 2009 ging het park dan ook door het leven als Six Flags Kentucky Kingdom. Hierna sloot het park voor een periode van vijf jaar, tot het overgenomen werd door Ed Hart, die het opnieuw haar originele naam gaf. In 2021 werd het park dan opnieuw overgenomen, ditmaal door de Herschend Family Entertainment groep. De volledige geschiedenis van het park kan u in dit artikel lezen.

 

Bron: Kentucky Kingdom

Foto’s: TPF