Italiaans Safari Park pakt uit met nieuwe achtbaan

Het Italiaanse Safari Park gelegen in Pombia in de regio Piëmont heeft een tweede achtbaan in het assortiment. Het gaat om TNT Train, een rollercoaster die voordien rondreisde over de Italiaanse kermissen.

 

Safari Park is een Italiaans dierenpark gelegen in het Noorden van Italië. Het dierenpark heeft ook 11 attracties. Voor het nieuwe seizoen van 2023 pakte het park uit met een nieuwe rollercoaster! Het gaat om TNT Train, een Gold Mine Coaster van de Italiaanse fabrikant Technical Park die in 2021 haar debuut maakte op de Italiaanse kermissen onder de exploitant Bossi.

De achtbaan heeft een hoogte van 13 meter en bereikt een snelheid van 50 km/u. Bezoekers mogen telkens 2 rondjes maken op het 270 meter lange parcours. Er is 1 trein op het parcours die 5 karretjes heeft waar telkens 4 personen kunnen inzitten. Goed voor een totaal van 20 personen per trein.

Met TNT Train verdubbeld Safari Park haar achtbaanaanbod. De andere achtbaan van het park is Bruco Verde, een Big Apple achtbaan gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri in 2000. Deze bereikt een snelheid van 21,6 km/u en is 3,7 meter hoog. Op het parcours van 120 meter worden meerdere rondjes gemaakt.

Safari Park heeft besloten om vanaf dit jaar de attracties niet meer gratis op te nemen in het toegangsticket. Vanaf nu dient er dus apart betaald te worden om ritjes te kunnen maken.

 

TNT Train – Bossi:

TNT Train werd aangekocht in 2021 door de Italiaanse fabrikant Bossi. Het is een van de weinige nieuwe grote achtbanen die haar intreden maakte op het kermiscircuit. De première was voor Summer Park Bellaria dat liep van 25 juni 2021 tot en met 29 augustus 2021. Verder stond de achtbaan onder andere ook in Alessandria, Collecchio en Legnano. De afgelopen winters was TNT Train dan weer vaste gast op Winter Park in Genova. Het is niet duidelijk of de TNT Train tijdelijk in Safari Park zal blijven en daarna weer zal toeren, of deze volledig verkocht is.

 

Bron: Safari Park

Foto’s: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)